15 Aralık 2010 tarihinde TÜRKSAM binasında Şükrü Server Aya’nın yeni kitabı “The Genocide of Truth Continues…But Facts Tell the Real Story” (Gerçeğin Soykırımı Sürüyor.. Fakat Olaylar Gerçek Hikayeyi Anlatıyor) in tanıtım toplantısı düzenlenmiştir.
Emekli Büyükelçi Ali Hikmet ALP’in moderatörlüğünü yaptığı toplantıda TÜRKSAM Başkanı Sinan Oğan, eski Kültür Bakanı Talat Yalman, Şükrü Server Aya ve Yusuf Halaçoğlu açıklamalarda bulunmuşlardır.
İlk olarak söz alan Talat Yalman, Ermeni Meselesi hakkındaki görüşlerini dile getirirken, uzun yıllar ABD’de yaşadığını, bu ülkede çok sayıda Ermeni arkadaşlarının olduğunu, birinci nesil Ermenilerin Türklerle birlikte yaşamış olmasından dolayı, Türklere karşı nefret duyguları beslemediklerini belirtirken, ikinci ve üçüncü nesil Ermeniler için aynı şeyi söyleyemeyeceğini dile getirmiştir. Bunun nedeni olarak ise, “soyut nefret” kavramını göstermiştir. Yalman, ikinci ve üçüncü nesil Ermenilerin Türkleri hiç tanımadığını, aynı ortamda bulunmadığını, sadece Ermeni iddialarını savunan kitaplarda yazılı olan bilgilerle kafalarında bir Türk imgesi oluştuğunu belirtmiş ve bunun sonucunda da “soyut nefret”in oluştuğunu ifade etmiştir.
Yalan, Osmanlı İmparatorluğu’nun aldığı tehcir kararının yanlış bir karar olduğunu ancak yaşanan olayların asla soykırım olamayacağını belirtirken, Osmanlı’nın bir katliam siyaseti yürütmediğinin altını çizmiştir.
Ermeni Diasporası’nın yürüttüğü faaliyetler karşısında Türkiye’nin yenik düştüğünü belirten Yalman, bu konuda Türkiye’nin yalnız bırakıldığını sözlerine eklemiştir.
“The Genocide of Truth Continues…But Facts Tell the Real Story” kitabının yazarı Şükrü Server Aya, hazırladığı çalışmanın ortaya çıkış sürecinden bahsederken, Ermeni iddialarının gerçek dışı olduğunu hazırladığı bazı kısa filmlerle katılımcılara sunmuştur. Aya, şu ana kadar, Ermenilerin ortaya attıkları iddiaların hiçbir belgesi olmadığını, hazırlamış olduğu kitapta ise konu ile ilgili hem Türk hem de yabancı bilgi ve belgelere yer verdiğini ifade etmiştir.
Son olarak söz olan Yusuf Halaçoğlu, Ermeni Tehciri’nin bir hata olmadığını, aksine bu kararın alınmasında Osmanlı’nın geç kaldığını belirterek sözlerine başlamıştır. 15 yıl boyunca başkanlığını yaptığı Türk Tarih Kurumu bünyesinde, yerli ve yabancı çok sayıda belgeyi incelediklerini belirten Halaçoğlu, Emval-i Metruke dışında tüm konuların açıklığa kavuşturulduğunu, bundan sonra üzerinde araştırılması gereken tek konunun Emval-i Metruke olduğunu belirtmiştir. Tehcir’de hayatını kaybeden Ermenilerin sayısının 1.5 milyon olabilmesinin hayal ürünü olduğunu belirten Halaçoğlu, 1922 yılına ait Amerikan ve İngiliz belgelerine göre, o yıllarda Amerika’da bulunan Ermenilerden 877 bininin Türkiye’den gelen Ermeniler olduğunu ifade etmiştir. Yalnızca bu örneğin bile, tehcirden sonra hayatta kalan Ermenilerin sayısını vermesi açısından önemli olduğunu belirten Halaçoğlu, Türkiye’de Ermeni Meselesi konusunda yapılan çalışmalara değinirken, en büyük sorunun, farklı disiplinlerde konu ile ilgilenen uzmanlardan oluşan ortak bir ekip kurulamaması olduğunu belirtmiştir.
Toplantı, çok sayıda katılımcının “The Genocide of Truth Continues…But Facts Tell the Real Story” adlı kitabı Şükrü Server Aya’ya imzalatmasıyla sona ermiştir.
© 2009-2025 Avrasya İncelemeleri Merkezi (AVİM) Tüm Hakları Saklıdır
Henüz Yorum Yapılmamış.
-
MEVCUT OTSA YÖNETİMİ TARAFINDAN KÖPRÜLÜ VE ADIVAR’A YÖNELİK BAŞLATILAN KARALAMA KAMPANYASI
AVİM 11.01.2021 -
MADALYONUN DİĞER YÜZÜ: 24 NİSAN
AVİM 15.02.2019 -
TÜRKİYE ERMENİLERİNİ DİASPORALAŞTIRMA ÇABALARI - I
AVİM 15.01.2019 -
ÜSTÜN BAŞARILAR VE BÜYÜK HEDEFLERLE DOLU BİR YOLCUĞU SİMGELEYEN AVİM'İN 15’İNCİ YILINI KUTLUYORUZ
AVİM 12.01.2024 -
AVİM VE AÜSBF ULUSLARARASI SİYASİ VE EKONOMİK İLİŞKİLER ARAŞTIRMA MERKEZİ, “KARADAĞ VE BALKANLAR” TOPLANTISI
AVİM 16.03.2015
-
YENİ İTTİFAKLAR VE İHTİLAFLAR ALANI OLARAK GÜNEY ASYA
Selim SEÇKİN 10.03.2020 -
NATO’NUN DOĞU KANADI, KARADENİZ GÜVENLİĞİ VE TÜRKİYE
Turgut Kerem TUNCEL 13.07.2020 -
TÜRKİYE'NİN BİR AVRASYA BAĞLANTI NOKTASI OLARAK GELİŞMEKTE OLAN ROLÜ - DENGELİ BİR BAKIŞ AÇISI
Teoman Ertuğrul TULUN 01.08.2024 -
ERMENİ ELEŞTİREL TARİH YAZIMININ BİR ÖNCÜSÜ: MADATİA KARAKASHİAN
Ahmet Can ÖKTEM 05.03.2021 -
ALMANYA TÜRK KARŞITLIĞINDA ÖN SAFLARDA
Ali Murat TAŞKENT 23.06.2015
-
25.01.2016
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
12.06.2024
THE TRUTH WILL OUT -
27.03.2023
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
17.03.2023
PATRIOTISM PERVERTED -
23.02.2023
MEN ARE LIKE THAT -
03.02.2023
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
16.12.2022
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
07.12.2022
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
07.12.2022
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
01.01.2022
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
01.01.2022
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
03.06.2020
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
08.04.2020
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
12.06.2018
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
02.12.2016
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
01.07.2016
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
10.03.2016
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
24.01.2016
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
AVİM Konferans Salonu 08.05.2026
“GÜNÜMÜZDE DİNİN SİYASET ÜZERİNDEKİ ETKİSİ: PATRİKHANE ÖRNEĞİ” BAŞLIKLI KONFERANS
