BAKÜ'DE “AVRUPA’DAKİ GENÇ BİLİM İNSANLARININ SOYKIRIM OLAYLARINA BAKIŞI” BAŞLIKLI BİR KONFERANS DÜZENLENDİ
Yorum No : 2015 / 125
09.10.2015
2 dk okuma

5-8 Ekim 2015 tarihlerinde Bakü’de Azerbaycan Genç Bilim İnsanları, Araştırmacılar, Lisans ve Master Mezunları Birliği ile Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı himayesindeki Azerbaycan Gençlik Fonu tarafından “Avrupa’daki Genç Bilim İnsanlarının Soykırım Olaylarına Bakışı” başlıklı uluslararası bir konferans düzenlenmiştir.

19 ülkeden katılımcıların bulunduğu konferansa AVİM Uzmanlarından Hazel Çağan da sunum yapmıştır. 6 Ekim günü Quba Soykırım Anıtı ve Müzesi ziyaret edilmiş ve rehberlerden 1918’in Nisan ve Mayıs aylarında Quba’daki Müslüman halka karşı gerçekleşen soykırım ile ilgili bilgi alınmıştır. Quba Soykırımında hayatını kaybedenlerin toplu mezarları ilk olarak tesadüf eseri 2007 yılında bulunmuştur. Toplu mezarın bulunduğu yerde 30 Aralık 2009’da Azerbaycan Cumhurbaşkanı’nın imzasıyla “Quba Soykırım Anıtı ve Müzesi”nin yapımına başlanmıştır. Soykırım Anıtı ve Müzesi Quba şehrinde Haydar Aliyev Fonu tarafından inşa edilmiş, 2013 yılında açılmıştır.

7 Ekim günü ise “Alley of Honor” / Fəxri Xiyaban ve Hocalı Şehitliği ziyaret edildikten sonra Uluslararası Basın Merkezi / Beynəlxalq Mətbuat Mərkəzi’ne gidilmiştir. Hükümet yetkililerinin açılış konuşmalarını yaptıkları konferans, Azerbaycanlı katılımcıların ve Azerbaycan dışından gelen katılımcıların sunumları ile devam etmiştir. Sunum yapanlar ve sunum başlıkları şu şekildedir;

Nuru İmanov, “Aggression of Armenia against Azerbaijan”

Leyla Kerimova, “Two Genocides Committed against Azerbaijan 31 March and Khocali Genocide”

Dr. Parvin Anachi.

Rashad Agazade, “Public Diplomacy Case: Haydar Aliyev Foundation’s Work on Spreadingly the Truth About Khojaly Genocide”

Aygün Banalı, “Khojaly Genocide”

Dilzhan Yergaliyev (Kazakistan), “Migration Crises in Europe: Dynamics of Identity”

Hazel Çağan Elbir (Türkiye), “Armenian Terrorism”

Bianca Ciui (Romanya), “Homeland Security, Terrorism”

Michael Erdman (İngiltere), “Histographical Postionality and the Role of the Social Scientist in Explaining National Historical Tropes”

Jelena IIych (İsveç), “Holocaust and Genocide”

Marija Petrusevkska (Makedonya)



© 2009-2024 Avrasya İncelemeleri Merkezi (AVİM) Tüm Hakları Saklıdır

 



Henüz Yorum Yapılmamış.

Kaynaklar:

Analiz
Yorum
Blog
Rapor
Bülten