HİNDİSTAN’DA TAMİL NADU VE MODİ HÜKÜMETİ KARŞI KARŞIYA: EĞİTİMDE HİNTÇE KRİZİ
Paylaş :
PDF İndir :

13.03.2025


Medyascope (12 Mart 2025)

 

Hindistan’da dil krizi büyüyor. Tamil Nadu eyaleti, Hintçe’ye karşı direnişte. Tamil Nadu eyaletinin başbakanı MK Stalin, hükümetin kendi eğitim modelini uygulamayı reddettiği için Tamil Nadu’yu cezalandırdığını öne sürüyor.

Hindistan’da 2020’de yürürlüğe giren Ulusal Eğitim Politikası, öğrencilerin en az üç dil öğrenmesini öneriyor. Politika, belirli bir dili zorunlu kılmasa da en az iki dilin yerli olması gerektiğini vurguluyor. Tamil Nadu yönetimi, bu politikanın Hintçeyi dayatmaya yönelik gizli bir plan olduğunu savunarak uygulamayı reddetti.

Eyalet yetkilileri, Tamilce ve İngilizcenin eğitim için yeterli olduğunu ve üçüncü bir dilin öğrenciler için ek yük getireceğini belirtiyor. Hükümet ise Tamil Nadu’nun eğitim politikası nedeniyle fonlarını kaybettiği iddiasını reddediyor.

Devamı için tıklayınız




Henüz Yorum Yapılmamış.