MİRZOYAN: "TÜRKİYE İLE DİNAMİK BİR DİYALOG YÜRÜTÜYORUZ, AMACIMIZ İKİ ÜLKE ARASINDA DİPLOMATİK İLİŞKİLERİN KURULMASIDIR"
Paylaş :
PDF İndir :

13.03.2025


ArmenPress (12 Mart 2025)

 

Şu anda Ermenistan, Türkiye ile oldukça dinamik bir diyalog yürütmektedir ve bunun amacı iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasıdır. Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, Hintli WION haber ajansına verdiği röportajda açıklamalarda bulundu.

“Ermenistan’ın dört komşusu var. Doğu komşumuz Azerbaycan'dır, onunla barış ve devletlerarası ilişkiler kurmaya çalışıyoruz, bölgedeki düşmanlık sayfasına son vermeye çalışıyoruz. Batı komşumuz Türkiye'dir ve Ermenistan'ın sınırları otuz yıldan fazla bir süredir kapalıdır.

Şu anda Türkiye ile oldukça dinamik bir diyalog yürütüyoruz. Amacımız iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kurulması ve sınırların açılması. Şu ana kadar küçük ama elle tutulur adımlar atmayı başardık ama bir dizi anlaşma henüz hayata geçmedi." dile getirdi.

Devamı için tıklayınız.




Henüz Yorum Yapılmamış.