EuroNews (19 Kasım 2018)
Brüksel'de toplanan 27 ülkenin AB bakanları Brexit anlaşmasına yeşil ışık yaktı. Brüksel'de sabah saatlerinde bir araya gelen AB bakanları Londra ile Brüksel arasında geçtiğimiz hafta üzerinde anlaşılan ancak tartışmalara neden olan 585 sayfalık Brexit metnini inceledi. Basın toplantısında konuşan Avrupa Birliği Dönem Başkanlığını yürüten Avusturya AB Bakanı Gernot Brümel "Zor sürecin birinci aşaması aşıldı. Birlik ve beraberliği koruyuz" şeklinde konuştu.
Gözler 25 Kasım'da yapılacak AB zirvesine çevrildi
Avrupa Birliği adına Brexit müzakerelerini yürüten Michel Barnier ön anlaşmanın "adil ve dengeli olduğunu" söyledi. Birçok konuda görüş ayrılıkları ile bilinen AB Brexit ile ilgili birlik ve beraberlik içinde hareket ediyor ve İngiliz hükümetinde yaşanan istifa silsilesine rağmen soğuk kanlılığını koruyor. AB liderleri Brexit anlaşmasını onaylamak için 25 Kasım Pazar günü olağanüstü zirve kapsamında Brüksel'de toplanacak.
Geçiş süreci uzayabilir
Brexit sonrası 21 aylık geçiş süreci yaşanacak. İngiltere 2020 sonuna kadar AB kurallarına ve Avrupa Adalet Divanı yargısına bağlı kalacak. Barnier bu sürecin iki yıl daha uzatılmasını önermişti.Bu konunun hala müzakere edilebileceği ifade ediliyor. İngiltere'nin eski Dışişleri Bakanı Boris Johnson, May'in Brexit planına karşı çıkarak bu anlaşmanın İngiltere'yi Avrupa Birliği'nin (AB) kolonisi statüsüne iteceğini savundu.
Theresa May'in koltuğu sallanıyor
Ülkesinde eleştiri yağmuruna tutulan İngiltere başbakanı Theresa May AB ile üzerinde mutabık kalınan metnin müzakere edilebilecek en iyi anlaşma olduğunu söylüyor. Brexit anlaşmasından memnun kalmayan Muhafazakar Parti üyeleri, May için mecliste güvenoyu oylamasına gidilmesi için çalışmalar yürütüyor. May bu hafta içinde Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile görüşecek.
Birleşik Krallık, 29 Mart 2019'da AB'den ayrılacak. Londra ile Brüksel arasında geleceğe yönelik partnerlik konusu ise 30 Mart 2019 tarihinden sonra masaya yatırılacak.
Brexit anlaşmasının Avrupa Parlamentosu ve Birleşik Krallık Parlamentosu tarafından da onaylanması gerekiyor.
Henüz Yorum Yapılmamış.
- IRAK CUMHURBAŞKANI, KİK GENEL SEKRETERİYLE BÖLGEDEKİ GELİŞMELERİ GÖRÜŞTÜ Irak 20.11.2018
- AB BÜTÇESİ İÇİN ANLAŞMA SAĞLANAMADI Avrupa - AB 20.11.2018
- FRANSA'DAKİ GÖSTERİLERDE IRKÇI HAKARETE SORUŞTURMA Avrupa - AB 20.11.2018
- İSPANYA'DAN BREXİT ANLAŞMASI İÇİN CEBELİTARIK ŞARTI Avrupa - AB 20.11.2018
- BATI BALKAN LİDERLERİ VİYANA’DA BULUŞTU Balkanlar 20.11.2018
-
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
THE TRUTH WILL OUT -
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
PATRIOTISM PERVERTED -
MEN ARE LIKE THAT -
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
"TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİNİN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI" BAŞLIKLI KONFERANS