TRT Haber (19 Kasım 2018)
AB Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, "İran nükleer anlaşmasını korumamız, Tahran yönetiminin bölgedeki sorunlu davranışlarına gözümüzü kapattığımız anlamına gelmiyor." dedi.
Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Brüksel'deki Dışişleri Konseyi toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, AB üyesi tüm devletlerin İran nükleer anlaşmasına desteğini yineleyerek, "Anlaşmanın korunması Avrupa'nın güvenlik çıkarları açısından şarttır. Bununla birlikte anlaşmanın kapsamına girmeyen konuları es geçemeyiz. İran nükleer anlaşmasını korumamız, Tahran yönetiminin Yemen'de olduğu gibi bölgedeki sorunlu davranışlarına gözümüzü kapattığımız anlamına gelmiyor." diye konuştu.
Yemen'deki çatışmaların sona ereceği umuduna kapılmak için henüz çok erken olduğu değerlendirmesinde bulunan Mogherini, "Fakat yine de Yemen'de, çatışmanın ülke içindeki ve dışındaki tüm taraflarına güçlü bir mesaj göndermek için doğru zaman olduğuna inanıyorum. Gelin şiddeti azaltma yönündeki adımları sağlamlaştırın, ateşkes anlaşmasını imzalayın ve Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğündeki siyasi müzakerelere dahil olun." çağrısında bulundu.
Mogherini, Yemen'deki insani durumdan son derece endişeli olduklarının da altını çizerek, ülkede yardıma muhtaç insan sayısının arttığına dikkati çekti.
Bosna Hersek'teki seçim sonuçlarına da değinen Mogherini, "Resmi sonuçların açıklanmasının ardından başta gençler olmak üzere Boşnak vatandaşların beklentisi reform planının açıklanması yönünde." ifadelerini kullandı.
"İran'ın davranışlarından kaynaklanan sorunları göz ardı etmiyoruz"
Brüksel'de toplanan AB Dışişleri Konseyi öncesinde basına açıklamalarda bulunan Mogherini, "İran'ın davranışlarından kaynaklanan sorunlarını göz ardı etmiyoruz. Bu konuyu İranlı muhataplarımızla açık şekilde gündeme getiriyoruz." ifadelerini kullanmıştı.
Kaynak: AA
Henüz Yorum Yapılmamış.
- BATI BALKAN LİDERLERİ VİYANA’DA BULUŞTU Balkanlar 20.11.2018
-
AB'DEN SURİYELİLER İÇİN 3 MİLYAR EURO DESTEK
Avrupa - AB
20.11.2018
- AVRUPA BİRLİĞİ'NDEN İRAN'A YENİ UYARI Avrupa - AB 20.11.2018
- KAZAK DIŞİŞLERİ: RUSYA, TÜRKİYE VE İRAN, ASTANA FORMATINA YENİ GÖZLEMCİLERİN DAHİL EDİLMESİNİ GÖRÜŞEBİLİR Asya - Pasifik 20.11.2018
- AB BÜTÇESİ İÇİN ANLAŞMA SAĞLANAMADI Avrupa - AB 20.11.2018
-
25.01.2016
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
12.06.2024
THE TRUTH WILL OUT -
27.03.2023
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
17.03.2023
PATRIOTISM PERVERTED -
23.02.2023
MEN ARE LIKE THAT -
03.02.2023
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
16.12.2022
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
07.12.2022
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
07.12.2022
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
01.01.2022
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
01.01.2022
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
03.06.2020
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
08.04.2020
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
12.06.2018
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
02.12.2016
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
01.07.2016
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
10.03.2016
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
24.01.2016
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
AVİM Konferans Salonu 24.10.2025
“BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI SONRASI TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİ” BAŞLIKLI KONFERANS
