YENİ 'C5 + 1' FORMATINDA İŞ BİRLİĞİ MEKANİZMASI KURULACAK
Paylaş :
PDF İndir :

28.05.2021


Atavatan Türkmenistan (28 Mayıs 2021)

 

Türkmenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Berdiniyaz Matiyev video konferans formatında İsrail Dışişleri Bakanlığı Avrupa-Asya ve Balkan Ülkeleri Genel Müdür Yardımcısı Gary Koren ile bir araya geldi.

Görüşmeler sırasında taraflar, Türkmenistan ile İsrail arasında siyasi, diplomatik, ticari, ekonomik, kültürel ve insani alanlarda mevcut iş birliği olasılıklarını görüştü.

Toplantıda, Orta Asya ülkeleri ile İsrail arasında “C5 + 1” formatında bir iş birliği mekanizması oluşturulması konusuna özel önem verildi. Taraflar bu konuda görüş alışverişinde bulundular ve bu format dahilinde potansiyel iş birliği alanlarına ilişkin vizyonlarını ana hatlarıyla belirlediler.

Diplomatlar ayrıca, tıp ve sağlık alanında iş birliğinin yanı sıra bilim ve eğitim temasları genişletme olasılıklarını da görüştüler.

Taraflar, karşılıklı ilgi alanlarının tüm alanlarında ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesi için bakan yardımcıları düzeyinde düzenli siyasi istişareler ve iki ülkenin ilgili departmanlarından uzmanların toplantılarının yapılmasının önemine dikkat çekti.

https://www.atavatan-turkmenistan.com/tr/yeni-c5-1-formatinda-isbirligi-mekanizmasi-kurulacak/

 




Henüz Yorum Yapılmamış.