Sputnik, 23 Ağustos 2017
ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, ABD'nin yeni Afganistan stratejisinin açıklanmasının ardından Washington'da basın toplantısı düzenledi.
Tillerson konuşmasında, Afganistan konusunda Pakistan'ın daha fazla sorumluluk alması gerektiğini söyledi ve ABD ile Pakistan arasındaki ilişkilerin tarihsel önemine işaret etti.
Trump, Afganistan stratejisini açıkladı: Çekilme kabul edilemez, mücadeleye devam
Son yıllarda İslamabad ile Washington arasında "güven sorunu" yaşandığını dile getiren Tillerson, "İki ülke arasında güven sorunu var. Çünkü terör örgütleri Pakistan'ı güvenli bölge haline getirerek, ABD askerlerine ve görevlilerine yapacakları saldırıları burada planlıyor. Aynı zamanda Afganistan'daki barışa mani oluyor" dedi.
Pakistan'ın farklı bir yaklaşım sergilemesi gerektiğini belirten Tillerson, "Biz terörist gruplardan korunmaları için kendileriyle çalışmaya hazırız. Kendilerine olan desteğimize şart koşacağız ve kendileriyle olan ilişkimiz bu bölgeden gelecek sonuçlara bağlı olacak" ifadesini kullandı.
'SAVAŞ AFGAN GÜÇLERİYLE YAPILACAK'
Tillerson, ABD'nin Afganistan'da uygulayacağı yeni stratejiyi, ABD'nin Suriye ve Irak'ta IŞİD'e karşı verdiği mücadeleyi örneklendirerek anlattı.
Rusya, Trump'ın yeni Afganistan stratejisinden henüz ümitli değil
ABD'nin IŞİD'e karşı yürüttüğü mücadeleyi "başarılı bir kampanya" olarak nitelendiren Tillerson, benzeri bir taktiği Afganistan'da uygulayacaklarını söyledi.
Tillerson, Irak ve Suriye'den "çok fazla ders" çıkardıklarını ve bu tecrübeleri Afganistan'a aktaracaklarını belirterek, şöyle devam etti:
"Bazı Afgan güçlerine yeni bir eğitim vermek bizim ordumuz için biraz zaman alacak. Savaş Afgan güçleriyle, yani ordusu ve güvenlik güçleriyle yapılacak fakat son bir, 1,5 sene içinde gördüğümüz cephelerin kaybedilmesi durumunu daha istikrarlı bir yola sokabiliriz ve Afgan güçleri adına sahada galibiyet görmeye başlayacağımızı umut ediyorum."
'HİNDİSTAN ABD'NİN ÇOK ÖNEMLİ BİR BÖLGESEL MÜTTEFİKİ OLUYOR'
Tillerson, ABD'nin yeni Afganistan stratejisinde Hindistan'a önemli bir rol düştüğünü de dile getirerek, "Hindistan, ABD'nin çok önemli bir bölgesel müttefiki oluyor ve başta Afganistan ekonomisi olmak üzere Afgan hükümetine çok önemli destek verdiler. Gelişimlerine yardım ettiler. Ekonomik destek oldular" diye konuştu.
Afganistan'ı istikrarlı bir ülke haline getirmek için ekonomisinin düzelmesinin önemine vurgu yapan Tillerson, Hindistan'da gelecek hafta bu konuda bir toplantı yapılacağını, bu toplantının Afganistan adına önemli olduğunu söyledi.
'RUSYA TALİBAN'A SİLAH VERİYOR' İDDİASI
Zaharova: ABD medyası, Rusya’nın Taliban’ı silahlandırması konusunda dezenformasyon kampanyası yürütüyor
Rex Tillerson, bir soru üzerine, Rusya'nın Taliban'a silah vermesi iddialarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Rusya'nın Taliban'a silah vermesi iddialarını dillendiren Tillerson, bunun uluslararası normlara ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarına aykırı olduğunu belirterek, bu hususu Rusya'nın dikkatine sunduklarını söyledi.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın Taliban'a silah verdiğine yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıklamıştı. Rus Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova da, Rusya'nın Taliban'ı silahlandırması konusunda dezenformasyon yapıldığını belirtmişti.
Henüz Yorum Yapılmamış.
- ABD'DEN FLAŞ YAPTIRIM KARARLARI: RUSYA VE ÇİN... Asya - Pasifik 23.08.2017
- ABD SAVUNMA BAKANI IRAK’TA Irak 23.08.2017
- AZERBAYCAN, İSRAIL’DEN HERMES 900 TIPI INSANSIZ HAVA ARACI SATIN ALDI Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 23.08.2017
- SAVELYEV: RUSYA-TÜRKİYE İTTİFAKI, BÖLGE İSTİKRARININ GARANTİSİDİR Asya - Pasifik 23.08.2017
-
AB'NİN YATIRIM ADRESİ YİNE TÜRKİYE
Avrupa - AB
23.08.2017
-
25.01.2016
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
12.06.2024
THE TRUTH WILL OUT -
27.03.2023
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
17.03.2023
PATRIOTISM PERVERTED -
23.02.2023
MEN ARE LIKE THAT -
03.02.2023
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
16.12.2022
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
07.12.2022
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
07.12.2022
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
01.01.2022
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
01.01.2022
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
03.06.2020
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
08.04.2020
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
12.06.2018
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
02.12.2016
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
01.07.2016
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
10.03.2016
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
24.01.2016
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
AVİM Konferans Salonu 24.10.2025
“BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI SONRASI TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİ” BAŞLIKLI KONFERANS
