
Star (21 Temmuz 2018)
Sırbistan hükümetinden yapılan açıklamada, Pacolli'nin bugün Novi Pazar'da Boşnak Azınlık Konseyi (BNV) tarafından düzenlenecek özel oturuma katılması için planlanan ziyaretinin onaylanmadığı bildirildi.
Sırbistan Başbakanı Ana Brnabic, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, azınlık temsilcilerinin ülke yasası gereği siyasi konularla ilgilenmemesi gerektiğini anımsatarak, "Azınlık kurumları ilgili azınlıkları temsil ederken belirli bir siyasi parti ya da çıkarı savunmaz. Bizim özerk bölgemiz Kosova'nın bakanını Sırbistan'a davet etmek yasaları gözardı etmek demektir." ifadelerini kullandı.
BNV'ye görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle uyarıda bulunan Brnabic, ilgili kuruma temsil ettiği halk adına sorumluluk içerisinde hareket etmesi çağrısında bulundu.
BNV ise hükümetin kararına ilişkin Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki Kosova Ofisi'ne başvuracaklarını belirtti.
Kosova'dan tepki
Kosova Dışişleri Bakanlığı da Sırbistan’ın Pacolli’nin Novi Pazar ziyaretine izin vermemesi kararından üzüntü ve infial duyduğunu kaydetti.
Bakanlıktan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Kosova’nın her zaman üst düzey resmi ziyaretlere yönelik Brüksel Anlaşması çerçevesinde hareket ettiği ve talep edilen prosedürlere saygı duyduğu belirtildi.
Açıklamada, “Bu olay bir kez daha Belgrad’ın Brüksel Anlaşması’na saygı duymaya kendini adamış olmadığını gösteriyor. Söz konusu olay, Kosovalı üst düzey yetkililerin Sırbistan’a ziyaretlerini engellemek için gereksiz gerginlik yaratıyor.” denildi.
Kosova’nın serbest dolaşım haklarına saygı gösterdiği ifade edilen açıklamada, daha önce kuzey komşuları ile yaşanan olaylarda olduğu gibi istismar edilmediği sürece bu hakka her zaman saygı gösterileceğinin altı çizildi.
BNV temsilcileri, Kosovalı Bakan Pacolli'den bugün Novi Pazar'da düzenlenecek "Balkanlar'da bölgesel istikrar ve iş birliğinin sağlanması süreci" konulu özel oturuma konuşmacı olarak katılmasını talep etmişti.
http://www.star.com.tr/dunya/sirbistan-ve-kosova-arasinda-bakan-ziyareti-gerginligi-haber-1366802/
Henüz Yorum Yapılmamış.
-
VEGA C: AVRUPA'NIN KARBON FİBER ROKETİ Avrupa - AB 23.07.2018
- GÜNEY KIBRIS İÇİN SEÇİM YAPMA ZAMANI… AB-ABD Mİ, RUSYA MI? Avrupa - AB 23.07.2018
- 168 JAM: ANGELA MERKEL, AĞUSTOS’TA ERMENİSTAN’A ZİYARETTE BULUNACAK Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 23.07.2018
-
İNGİLİZ BAKAN, STRATEJİK DİYALOG İÇİN ÇİN'E GELECEK Asya - Pasifik 23.07.2018
- WANG QİSHAN, 5. ÇİN-AFRİKA HAKLARI FORUMU'NDA Asya - Pasifik 23.07.2018
-
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
THE TRUTH WILL OUT -
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
PATRIOTISM PERVERTED -
MEN ARE LIKE THAT -
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
"TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİNİN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI" BAŞLIKLI KONFERANS