SERJ SARKİSYAN, İTALYA SENATOSU BAŞKANIYLA BULUŞTU
Paylaş :
PDF İndir :

06.04.2018


News.am (05 Nisan 2018)

 

Çalışma ziyareti çerçevesinde İtalya’da bulunan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan bugün 5 Nisan akşamı İtalya Senatosu Bşk. Maria Elisabetta Casellati’yle buluştu.

Sarkisyan buluşmada, devletler arası ilişkilerin gelişimi, karşılıklı güven ve ortak anlayış ortamının şekillenmesi işinde yasama organlarının rolünü vurguladı, Ermenistan’ın iki ülke parlamentoları arasında daha sıkı bağlar tesis etme ve parlamentolararası asambleler çerçevesinde de ilişkileri geliştirme hususuyla alakadar oldupunu kaydetti. Sarkisyan’ın kanaatince bu iki ülkeye önemli meselelere yönelik birbirlerine çok yönlü destek göstermelerine olanak sağlar.

Taraflar buluşmada, iki ülke önemli işbirliği yönlerinden biri olan  Ermenistan-AB ilişkileri ve işbirliğini de değerlendirdiler.

Başkan Sarkisayan ve İtalya Senatosu Bşk. Casellati, Dağlık Karabağ sorununun barışçı çözüm müzakere sürecine yönelik görüş alışverişinde bulundular.

https://news.am/tur/news/444815.html




Henüz Yorum Yapılmamış.