BBC, 15 Kasım 2017
Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Duma, ülkede bulunan uluslararası medya kuruluşlarını 'yabancı unsur' olarak tanımlayan yasa tasarısına ikinci onayı verdi. Tasarının onaylanması halinde yabancı medya kuruluşları daha sıkı denetimlere tabi olacak.
Yasa taslağı, hangi medya kuruluşlarının hangi kurallara göre yabancı ajan olarak sınıflandırılacağını açıklamıyor. Ancak taslağa göre medya kuruluşlarının nasıl fonlandıklarını beyan etmesi gerekecek.
Parlamentonun alt kanadı olan 450 koltuklu Duma'da 409 milletvekili yasaya ikinci kez onay verdi.
Yasanın geçmesine karar verecek olan parlamentonun üst kanadına çıkması adına taslağın bir kere daha onaylanması gerekiyor.
Taslak, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından onaylandıktan sonra yürürlüğe girecek.
Sivil toplum kuruluşları yasasına benziyor
Yasa taslağına göre yabancı medya kuruluşları, 2012 yılında devreye giren yabancı fonlara sahip olan sivil toplum kuruluşları yasasına uygun hareket etmek zorunda kalacak.
Batılı devletler tarafından eleştirilen 2012 yılındaki yasaya göre yabancı unsur olarak sınıflandırılan sivil toplum örgütlerinin fonlanmaları, hedefleri ve paralarını nasıl harcadıklarına yönelik Rusya'ya sürekli rapor sunması gerekiyor.
Rusya, bu önlemi Avrupa ve Ortadoğu'da görülen sosyal hareketlerin Batılı devletler tarafından düzenlendiğini öne sürerek almıştı.
Trump - Rusya soruşturmasında kimlerin adı neden geçiyor?
Rusya, bilgisayar oyunu görüntüsünü 'ABD'nin IŞİD'e desteğinin kanıtı' diyerek paylaştı
'Rusya ve ABD, Suriye'de çözümün siyasi olduğunda anlaştı'
ABD de 'yabancı unsur' dedi
Rusya'yı ülkede faaliyet gösteren yabancı medya kuruluşlarına karşı benzer önlemleri almaya iten sebebin ise ABD'nin Rusya merkezli basın kuruluşlarına karşı attığı adımlar olduğu düşünülüyor.
ABD, Rusya'yı 2016 yılında düzenlenen başkanlık seçimlerine müdahale etmekle suçluyor.
Bu hafta içinde ABD Savunma Bakanlığı, Rusya devlet kanalı Russia Today'in (RT) 'yabancı unsur' olarak kaydedildiğini açıklamıştı.
Aynı zamanda Twitter, Russia Today (RT) ve Sputnik hesaplarından verilen bütün reklamları yasaklama kararı aldığını duyurmuştu.
Şirket buna gerekçe olarak, "ABD, istihbarat servislerinin yaptığı araştırma sonucu 2016 yılında düzenlenen Amerikan başkanlık seçimlerine RT ve Sputnik'in Rusya hükümeti lehine müdahale etmeye çalıştığının ortaya çıkmasını" göstermişti.
Henüz Yorum Yapılmamış.
-
HIRVATİSTAN'DA 'AVRO BÖLGESİ' SESLERİ Balkanlar 16.11.2017
- IRAK'TA AFAD TIR'I DEVRİLDİ Irak 16.11.2017
- TİKA'DAN AFGANİSTAN'DA EĞİTİME LABORATUVAR DESTEĞİ Asya - Pasifik 16.11.2017
- AB'DEN SIĞINMACILARA YARDIM SÖZÜ Avrupa - AB 16.11.2017
- RUSYA, ULUSLARARASI MEDYAYI 'YABANCI UNSUR' OLARAK SINIFLANDIRMAYA HAZIRLANIYOR Asya - Pasifik 16.11.2017
-
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
THE TRUTH WILL OUT -
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
PATRIOTISM PERVERTED -
MEN ARE LIKE THAT -
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
"TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİNİN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI" BAŞLIKLI KONFERANS