
Haber7, 5 Ekim 2016
Türkiye’den 100 fotoğrafın yer aldığı “Objektiften Pakistan ve Türkiye Renkleri” Sergisi, Ankara’da düzenlenen açılış programı ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Pakistan ve Türkiye Renkleri” sergisi Ankara’da
Pakistan ve Türkiye’den 100 fotoğrafın yer aldığı “Objektiften Pakistan ve Türkiye Renkleri” Sergisi, Ankara’da düzenlenen açılış programı ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Pakistan ve Türkiye’nin kültürel özellikleri, benzerlikleri ve farklılıkları, sanatı ve doğasını yansıtan “Objektiften Pakistan ve Türkiye Renkleri” Sergisi, Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliği ve Yunus Emre Enstitüsünün işbirliğiyle düzenlendi. Sergide Pakistanlı fotoğraf sanatçıları Gulraiz Ghouri ve Faisal Rauf’un objektifine yansıyan fotoğraflar yer alıyor.
Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliği ile Yunus Emre Enstitüsünün işbirliğiyle düzenlenen “Objektiften Pakistan ve Türkiye Renkleri” fotoğraf sergisi açıldı. Pakistan’ın önde gelen fotoğrafçıları Gulraiz Ghouri ve Faisal Rauf tarafından çekilen 100 doğa fotoğrafı Ankara CerModern’de sanatseverlerle buluşuyor.
Pakistan'da da Yunus Emre Enstitüsü açılıyor
Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, serginin açılış konuşmasında, Türk dilini, kültürünü ve sanatını dünyanın dört bir yanına taşıyan Yunus Emre Enstitüsü merkezlerinden bir yenisinin yakında Pakistan'da açılacağı müjdesini verdi. Ateş, “Enstitü olarak bir yandan Pakistan'daki merkezimizin açılışı için hazırlanırken, bugün bu anlamlı sergiyi Ankara'da sanatseverlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Pakistan ve Türkiye için yeni bir pencere
Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Sohail Mahmood da organizasyondaki işbirliği sebebiyle Başkan Ateş'e teşekkürlerini iletti. Türkiye ile Pakistan ilişkilerinin siyasi ve ekonomik boyutunu geliştirdikleri gibi kültürel işbirliğini de derinleştirmeleri gerektiğini belirten Mahmood, bu serginin Pakistan ile Türkiye'nin mekanlarını ve geleneklerini henüz keşfetmemiş olanlar için yeni bir pencere açacağını ifade etti.
Mahmood, Türkiye ile Pakistan'ın ortak tarih ve kültür ile oluşan beraberliğinin, bu serginin en güçlü unsuru olduğuna dikkati çekti.
Pakistan Büyükelçiliği ve Yunus Emre Enstitüsü işbirliğiyle düzenlenen “Objektiften Pakistan ve Türkiye Renkleri” Sergisi, 04-10 Ekim tarihleri arasında Ankara CerModern Sanat Galerisinde gerçekleştiriliyor. Türkiye ve Pakistan’dan fotoğrafların yer alacağı sergide Pakistan ve Türkiye’nin kültürel özellikleri, benzerlikleri, farklılıkları, sanatsal dokular ve doğa manzaraları objektife yansıyan karelerle anlatılıyor.
Pakistan’da ve Türkiye’de çekilen fotoğraflar doğanın, yaşamın ve iki kardeş ülkedeki geleneklerin farklı boyutlarını gözler önüne seriyor. Sergi, Güney Asya’nın bu renkli ülkesine Ghouri ve Rauf’un objektifiyle kısa bir yolculuk yaptırırken, Kurtuluş Savaşı’nda Türkiye’ye maddi manevi destek olan kardeş ülkeyi daha iyi tanımamızı sağlıyor.
Kültürlerin buluşma noktası Pakistan
Pakistan bir yanda İslam Cumhuriyeti, diğer yanda egzotik kültürlerin ülkesi. Kalabalık, hareketli sokaklar, açık pazarlar, nemli bir sıcak… Afganistan, Hindistan, İran ve Çin’le komşu olan Pakistan, belki de komşularının tüm adetlerini de içinde taşıyor.
Umman denizine uzun bir kıyısı bulunan ve nüfusunun büyük bölümü hala tarımla geçinen Pakistan’a ilişkin fotoğraflar otantik kareleri sevenlerin de ziyaret etmek isteyeceği türden. Sergi Türkiye’den de birçok güzel kareyi sanatseverlerle buluşturuyor.
Henüz Yorum Yapılmamış.
- KAZAKİSTAN'DAN RUSYA VE ABD'YE ÇAĞRI Asya - Pasifik 06.10.2016
- BRÜKSEL'DE AFGANİSTAN KONFERANSI Asya - Pasifik 06.10.2016
- BRÜKSEL’DEKİ AFGANİSTAN KONFERANSI SONUÇLARI Avrupa - AB 06.10.2016
- FRANSA, HALEP'E YAPILACAK İNSANİ GİRİŞİMLERİ DESTEKLEYECEK Avrupa - AB 06.10.2016
- AVRUPA KONSEYİ IRKÇILIK VE HOŞGÖRÜSÜZLÜKLE MÜCADELE KOMİSYONU’NDAN İNGİLTERE VE ERMENİSTAN’A UYARI Avrupa - AB 06.10.2016
-
25.01.2016
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
12.06.2024
THE TRUTH WILL OUT -
27.03.2023
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
17.03.2023
PATRIOTISM PERVERTED -
23.02.2023
MEN ARE LIKE THAT -
03.02.2023
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
16.12.2022
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
07.12.2022
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
07.12.2022
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
01.01.2022
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
01.01.2022
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
03.06.2020
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
08.04.2020
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
12.06.2018
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
02.12.2016
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
01.07.2016
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
10.03.2016
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
24.01.2016
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
AVİM Konferans Salonu 08.05.2026
“GÜNÜMÜZDE DİNİN SİYASET ÜZERİNDEKİ ETKİSİ: PATRİKHANE ÖRNEĞİ” BAŞLIKLI KONFERANS
