KERKÜK'TE ÇİMENTO FABRİKASINDAN YAYILAN KİRLİLİK HALK SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR
Paylaş :
PDF İndir :

21.12.2021


Türkmeneli TV (20 Aralık 2021)

 

Kerkük'ün Leylan Kasabasında Bulunan Çimento Fabrikasının Filtresiz Olarak Çalışması Çevredeki İnsanların Sağlığını Tehlikeye Atıyor. Bunun Yanı Sıra Tarım Alanlarını ve Hayvanları da Etkiliyor.

Kerkük'te hava kirliliğini ölçen 3 cihaz bulunuyor. Leylan Kasabasında büyük bir felaket yaşanıyor. Hem vatandaşlar hem de tarım arazileri zor durumda.

Çimento fabrikasının verdiği zarar Ortada Kerkük Çevre Müdürü Mahmut Fatih'in söylediğine göre solunum yetmezliği yani akciğer hastalığına neden oluyor. Kerkük Çevre Müdürlüğü'nün fabrikalar konusunda kararı net yasal işlemler başlatılacak. Bitkilerde nefes alır bu fabrika bitkilerin bile nefes almasını engelliyor.

https://www.turkmenelitv.com/haberler/turkmeneli/item/35919-kerkuk-te-cimento-fabrikasindan-yayilan-kirlilik-halk-sagligini-tehdit-ediyor.html




Henüz Yorum Yapılmamış.