HİKMETYAR BARIŞ GÖRÜŞMELERİNDEN ÇEKİLDİ
Paylaş :
PDF İndir :

30.06.2016


Dünya Bülteni, 29 Haziran 2016

Afganistan'da Hizb-i İslami lideri Gulbeddin Hikmetyar, Afgan hükümeti ile yapılan barış görüşmelerinden 27 Haziran'da geri çekildi.

Hikmetyar ile Afgan hükümetinin anlaşmaya çok yakın olduğu düşünülürken, Hikmetyar'ın Afgan hükümetinden barış için yeni taleplerde bulunduğu ortaya çıktı. Hikmetyar Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani'ye bir mektup yazarak, hükümetin ABD ile tüm anlaşmalarını sona erdirmesini, ABD'nin ve diğer yabancı askerlerin Afganistan'dan çekilmesi gerektiğini söyledi.

Ülkedeki yabancı askerlerin varlığının kilit noktası olduğu görüşmelerde Taliban, barış görüşmelerini reddetmişti. Taliban öncesi Afganistan’ın en güçlü hareketlerinden olan Hizbi İslâmî Hikmetyar’ın birçok etkili elemanı hükümet içerisinde önemli görevler üstlenmişlerdi.




Henüz Yorum Yapılmamış.