ERMENİSTAN-TÜRKİYE İLİŞİKİLERİ KONUSUNDA PARLAMENTO OTURUMU DÜZENLENECEK
Paylaş :
PDF İndir :

20.04.2022


Ermenistan Kamu Radyosu (20 Nisan 2022)

 

Ermenistan Parlamentosu’nda Ermenistan-Türkiye ilişkileriyle ilgili oturumlar gerçekleştirilecek. Bu girişim muhalif “Ermenistan” (Hayastan) parlamento grubuna ait.

Oturum 21 Nisan tarihinde saat 11:00’da düzenlenecek ve “Ermenistan-Türkiye İlişkilerinin Kavramsal Hükümleri” başlıklı bir taslak ele alınacak.

Hatırlanacağı üzere Ermenistan ve  Türkiye Özel Temsilcilerinin bir sonraki görüşmesi Viyana’da yapılacak. Bununla ilgili Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıklamada bulunmuştu.

Ermenistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşmesine yönelik özel temsilcilerin ilk görüşmesi 14 Ocak’ta Moskova’da gerçekleşti. Görüşmenin sonunda taraflar bunu olumlu ve yapıcı olarak nitelendirdi. İkinci görüşme Viyana'da gerçekleşti ve üçüncü de aynı yerde yapılması planlanıyor.

https://tr.armradio.am/2022/04/20/ermenistan-turkiye-ilisikileri-konusunda-parlamento-oturumu-duzenlenecek/

 




Henüz Yorum Yapılmamış.