EuroNews (20 Şubat 2020)
Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği’nden çıkmasıyla birlikte Hollanda'ya taşınan İngiliz firma sayısı giderek artıyor.
Diğer taraftan da İngiliz hükümeti Brexit sonrası ülkeyi "dünyanın en parlak ve en iyilerine açacak" puan tabanlı yeni göç sistemini duyurdu. Artık, AB ülkeleri dahil herkesin İngilizce seviyesi, meslek ve eğitim durumuna bakılacak.
Hollanda Dış Yatırım Ajansı’na (NFIA) göre 2017 yılında İngiltere'den Hollanda’ya taşınan şirket sayısı 38 iken, 2019 yılında bu sayı ikiye katlanarak 78 firmaya ulaştı. 2016 yılından bu yana en az 140 firma İngiltere’den Hollanda’ya taşındı.
NFIA konuyla ilgili yaptığı açıklamada Avrupa pazarlarına ulaşma konusunda endişe duyan yaklaşık 425 İngiliz şirketin de ülkeye taşınmayı ciddi bir şekilde gözden geçirdiğini ifade etti.
İngiltere'de yerleşik olan çok uluslu firmalar ise Brexit sonrası daha çok endişeli ve bu şirketler Avrupa’da yen bir üs için Hollanda’yı tercih ediyor. Hollanda’nın yanı sıra şirketler için cazip şehirlerin başında Frankfurt, Dublin, Paris, ve Lüksemburg geliyor.
Neden Hollanda tercih ediliyor?
Yüksek eğitim seviyesinin yanı sıra Hollandalıların İngilizce dil bilgisi İngiliz şirketler için bir avantaj.
Ayrıca Hollanda özellikle taşımacılık ve lojistik sektöründe büyük avantajlara sahip. Ülkenin etkin deniz, hava ve tren yoluna sahip olması hangi sektör olursa olsun İngiliz şirketleri için Hollanda’yı cazip kılıyor.
İngiltere’den göçmenlere yeni kriterler
İngiltere'de hükümet ise, Brexit sonrası ülkeyi "dünyanın en parlak ve en iyilerine açacak" puan tabanlı yeni göç sistemini duyurdu.
İçişleri Bakanı Priti Patel, yaptığı açıklamada, yeni sistemin 1 Ocak 2021'de yürürlüğe gireceğini söyledi. Bunun tüm ülke için tarihi bir karar olduğunu savunan Patel, "Serbest dolaşıma son veriyoruz, sınırlarımızı kontrol altına alıyoruz" dedi.
Patel, İngiliz halkının taleplerini dikkate aldıklarının altını çizerek, "Ekonomiyi ve topluluklarımızı güçlendirerek dünyanın dört bir yanından en parlak ve en iyilerini kendimize çekeceğiz ve bu ülkenin tam potansiyelini açığa çıkaracağız" diye konuştu.
Yeni sistemde İngilizce seviyesi, meslek ve eğitim durumuna bakılacak
Yeni sisteme göre, İngiltere'de çalışmak ve yaşamak isteyenler Kanada ve Avustralya'da olduğu gibi bir puanlamaya tabi tutulacak.
Başvuru sahibinin İngilizce seviyesi, mesleği ve eğitim durumu gibi unsurlar dikkate alınarak yeterli puana erişenlerin ülkeye gelmesine izin verilecek.
Yeni sistemde AB vatandaşları ile AB üyesi olmayan ülkelerin vatandaşları aynı şekilde değerlendirilecek. Bilim insanları, mühendisler ve akademisyenler gibi yüksek vasıflı kişilere öncelik tanınacak.
Tüm başvuru sahiplerinin iş teklif almaları veya teklifi yapan şirket ve kurumun senelik asgari 25 bin 600 sterlin (202 bin TL) maaş ödemesi gerekecek.
Düşük vasıflı işçiler için ise belirli bir göç sistemi olmayacak. Bu durumda halen İngiltere'de bulunan AB ülkelerinden gelen iş gücünün yüzde 70'inin vasıflı işçi olma gereksinimlerini karşılayamayacağı değerlendiriliyor.
31 Ocak'ta AB'den ayrılan İngiltere'de yeni sistem, Boris Johnson hükümetinin en önemli seçim vaatleri arasında yer alıyordu.
Henüz Yorum Yapılmamış.
- ALMANYA′DA ″TEHLİKELİ″ AŞIRI SAĞCI SAYISINDA ARTIŞ Avrupa - AB 20.02.2020
- ERMENİSTAN BAŞBAKANI PAŞİNYAN ASKER ÖLÜMLERİ NEDENİYLE 2 ÜST DÜZEY KOMUTANI GÖREVDEN ALDI Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 20.02.2020
-
PAKİSTAN'DAN TÜRKİYE İLE SERBEST TİCARET ANLAŞMASI AÇIKLAMASI: HER TÜRLÜ GİRİŞİMDE BULUNMAYA HAZIRIZ.
Asya - Pasifik
20.02.2020
- TRUMP HAFTA BAŞINDA HİNDİSTAN’A GİDİYOR Asya - Pasifik 20.02.2020
- IRAK GENELKURMAY BAŞKANI GANİMİ NATO IRAK TEMSİLCİSİ CARİGNAN İLE GÖRÜŞTÜ Irak 20.02.2020
-
25.01.2016
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
12.06.2024
THE TRUTH WILL OUT -
27.03.2023
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
17.03.2023
PATRIOTISM PERVERTED -
23.02.2023
MEN ARE LIKE THAT -
03.02.2023
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
16.12.2022
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
07.12.2022
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
07.12.2022
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
01.01.2022
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
01.01.2022
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
03.06.2020
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
08.04.2020
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
12.06.2018
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
02.12.2016
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
01.07.2016
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
10.03.2016
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
24.01.2016
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
AVİM Konferans Salonu 08.05.2026
“GÜNÜMÜZDE DİNİN SİYASET ÜZERİNDEKİ ETKİSİ: PATRİKHANE ÖRNEĞİ” BAŞLIKLI KONFERANS
