ARNAVUTLUK, SEDM BAŞKANLIĞINA BAŞLADI
Paylaş :
PDF İndir :

19.09.2019


Radyo Tiran (19 Eylül 2019)

Arnavutluk, Güneydoğu Avrupa Savunma Bakanları Süreci ( SEDM ) başkanlığına başladı. Bu vesileyle Tiran’da Siyasi – Askeri Komitesi ilk toplantısı çalışmaları düzenlendi. Bu toplantı çalışmalarına Savunma Bakanı Olta Xhaçka da katıldı. Bakan Xhaçka bu toplantı sırasında yaptığı konuşmada, bölgesel girişimlerin yeni üyelerle genişletilmesi gereğinden söz etti.

Xhaçka şunları açıkladı : ” Açık kapılar siyaseti, bölgesel girişimlere yeni bir görünüm verecek. Batı Balkanlar bölgesinde gelişmeler, NATO ve AB’yle birlikte bu işbirliğin modern ve barışçıl toplumların kurulmasına etki verebileceğinin göstergesidir. Bölgesel ve uluslararası güvenliği pekiştirmek için aynı olanakları bölgede diğer ülkelere de yaratmalıyız ”.

Savunma Bakanı Olta Xhaçka, bölge ülkelerinin euro atlantik yapılara entegre edilmesi hakkında Arnavutluk’un kilit faktör olduğunu açıkladı.

SEDM başkanlığının yanısıra Arnavutluk Savunma Bakanlığı aracılığıyla bölge için birkaç önemli girişimlerin yönetimini de yürütmektedir, nitekim ABD – Adriatik Kartı Bakanlar Süreci ( A5) yönetimini yürütmektedir.

http://rti.rtsh.al/2019/09/18/arnavutluk-sedm-baskanligina-basladi/




Henüz Yorum Yapılmamış.