
T.C. Giresun Valiliği (18 Eylül 2019)
Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Ekonomi, Ticaret, Teknoloji ve Çevre İşleri Komisyonu’nun Elli Üçüncü toplantısı Giresun'da yapıldı.
Giresun New Jasmin Oteli “Ares” Toplantı Salonu’nda 18 Eylül Çarşamba günü saat 10:00’da gerçekleştirilen toplantıda, “KEİ Üyesi Ülkeler Arasında Çifte Verginin Kaldırılması Amacıyla Tercihli Ticaret Anlaşması” yapılması ele alındı.
Toplantı, açılış konuşmalarının ardından; toplantı gündeminin kabulü ve 16–17 Mayıs tarihlerinde Batum’da tertiplenen Komisyonun Elli İkinci Toplantısının tutanaklarının kabulü görüşüldü.
Gündemin ana maddesi olan “KEİ Üyesi Ülkeler Arasında Çifte Verginin Kaldırılması Amacıyla Tercihli Ticaret Anlaşması” üzerine KEİPA Türkiye Delegasyonu Başkanı ve AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk’ün raportörlüğünde “Taslak Raporu” üzerinde görüşmeler yapılarak, Genel Kurul için rapor üzerine Raportör atanması ve raportörlüğünü Komisyon Başkanı (Bulgaristan) Krassimir Velchev’in yaptığı “Taslak Tavsiye Kararı” üzerinde görüşmeler yapılarak Genel Kurul için Tavsiye Kararı üzerine Raportör atanması, KEİ faaliyetleri hususunda bilgilendirme ve Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hakkında sunum yapıldı.
Toplantının açılışında konuşan Vali Sarıfakıoğulları “Karadeniz'in bu güzel şehrine, fındığın başkentine, yeşilin, mavinin ve yaylaların şehrine hepiniz hoş geldiniz. Turizm merkezleri, 6 tabiat parkı ve tarihi mimari eserleri ile günlük nitelikteki Giresun Adası ile zengin vejetaryen mutfağıyla ve elbette dünyanın en leziz fındığının üretildiği şehrimizde tarifsiz bir zaman dilimi geçireceğiniz ümit ediyorum. 114 bini merkez olmak üzere toplam 454 bin nüfusa sahip olan Giresun'da, yıllık ortalama 100 bin ton fındık üretiminin yanı sıra 30 bin ton çay üretimi gerçekleştirilmektedir. Giresun Fındığı yıllık 120 milyon dolarlık bir ihracat hacmine sahiptir. Yine Karadeniz'deki en eski geçim kapısı olan balıkçılık sektöründe 5 bin hemşerimiz aynı kaderi paylaştığımız denizimize ağ atmaktadır. Keza 60'ın üzerinde ülkeden binin üzerinde yabancı öğrenciye ev sahipliği yapan üniversitemizde, 30 bin’in üzerinde öğrenci öğrenim görmektedir. Siz saygıdeğer misafirlerimizi Türkiye ve Giresun'da misafir etmekten duyduğumuz mutluluğu ifade ederken, programın gerçekleşmesinde büyük emekleri olan Sayın Cemal Öztürk'e de ilimiz adına teşekkürlerimi belirtir, toplantının hayırlara vesile olmasını dilerim.” diye konuştu.
Toplantının ana gündem maddesini oluşturan “KEİ Üyesi Ülkeler Arasında Çifte Verginin Kaldırılması Amacıyla Tercihli Ticaret Anlaşması” hakkında bilgi veren KEİPA Türkiye Delegasyonu Başkanı Öztürk, "Müteşebbisler bir ülkede yaptıkları faaliyetten dolayı hem o ülkede hem de kendi ülkelerinde ayrı ayrı vergilendirme yerine anlaşmalar yapılırsa tek vergilendirmeyle faaliyette bulundukları ülkede vergi verirlerse kendi ülkelerinde ikinci defa vergilendirilmiyorlar ama bu, ülkelerin anlaşmasına bağlı." diyerek, KEİPA ülkelerinden bazıları arasında çifte vergilendirme olduğunu, bazılarında ise olmadığını dikkat çekerek, "Diliyoruz ki tüm ülkeler arasında çifte vergi kaldırılsın ve ticaret gelişsin, ekonomi gelişsin, insanlarımızın refah düzeyi, ülkelerimizin refah düzeyi daha yükselsin." dedi.
Toplantıya; Vali Harun Sarıfakıoğulları, KEİPA Türkiye Delegasyonu Başkanı ve AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Yunus Kılıç, AK Parti Giresun Milletvekilleri; Av. Sabri Öztürk ve Kadir Aydın ile MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, KEİPA Ekonomi, Ticaret, Teknoloji ve Çevre İşleri Komisyonu Başkanı Krassimir Velchev, üye ülkelerin temsilcileri ve davetliler katıldı.
haberin devamını görmek için tıklayın
Henüz Yorum Yapılmamış.
- IRAK MEDYASINDA 'KASIM SÜLEYMANİ' İDDİASI Irak 19.09.2019
-
BULGARİSTAN'DAKİ RUS BÜYÜKELÇİLİĞİ, TÜRKLERE KARŞI SAVAŞAN GENERALİN ANITINI AÇTI Balkanlar 19.09.2019
- KOSOVALI BAKAN DEMİRİ'DEN MAARİF OKULLARINA ZİYARET Balkanlar 19.09.2019
-
IRAK ENERJİ PİYASASINDA ÇİN AYAK SESLERİ Irak 19.09.2019
- ERMENİSTAN İSRAİL’DE BÜYÜKELÇİLİĞİ'Nİ KURACAK Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 19.09.2019
-
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
THE TRUTH WILL OUT -
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
PATRIOTISM PERVERTED -
MEN ARE LIKE THAT -
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
"TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİNİN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI" BAŞLIKLI KONFERANS