AP MİLLETVEKİLİ SERRA, NETANYAHU HAKKINDA TUTUKLAMA EMRİNİ UYGULAMAYACAK ÜLKELERİ ELEŞTİRDİ
Paylaş :
PDF İndir :

26.11.2024


TRT Haber (26 Kasım 2024)

 

İspanya'daki sol görüşlü Podemos partisinin Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili İsabel Serra Sanchez, Uluslararası Ceza Mahkemesinin (UCM) İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve eski Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında çıkardığı tutuklama emrini uygulamayacaklarını açıklayan ülkeleri sert dille eleştirdi.

AP'nin dünkü oturumunda söz alan İsabel Serra, "Avrupa Birliği (AB) ve üye ülkeler, Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından savaş suçu ve insanlık suçuyla Netanyahuve Gallant hakkında çıkarılan tutuklama emrine uymak zorundadır" dedi.

UCM'nin kararı için "Bu tutuklama emri uluslararası hukukun barbarlığa karşı bir zaferidir. Bu, tüm dünyada Filistin'i desteklemek için gösteriler yapan vatandaşların zaferidir. Aynı zamanda Filistin halkının da zaferidir" diyen İspanyol AP Milletvekili, "Eğer Netanyahu bir yıldan fazla süredir etnik soykırım yapabiliyorsa, Filistin halkına soykırım yapabiliyorsa bu, AB diplomatik, siyasi ve finans desteğini de arkasına almasındandır" eleştirisinde bulundu.

 

Devamı için tıklayınız




Henüz Yorum Yapılmamış.