Milliyet (20 Mart 2017)
Afganistan’nın ekonomik kalkınmasında önemli bir dönüm noktası olacak tapu kadastro sisteminin ’Türk modeli Arazi Reformu’ projesiyle uygulanması için Afganistan Arazi İdaresi, Türkiye Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) işbirliği ile önemli adımlar atılıyor.
Afganistan’da beş yıllık işbirliğini hedefleyen çalışma kapsamında Türkiye Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Daire Başkanları, uzmanlar ve mühendislerin katıldığı bir haftalık saha ve kurumsal altyapı incelemesi yapıldı. Cumhurbaşkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Arazi İdaresi Başkanlığı merkezinde ve bu Başkanlığa bağlı Kabil ve Herat idarelerinde; mevcut çalışmalar, personel durumu, mevzuat çalışmaları, donanım ve benzeri ihtiyaçlar ayrıntılı bir analize tabi tutuldu. Yoğun bir program olarak tatbik edilen çalışmalara valilik heyetleri de iştirak etti. Arazi İdaresi Başkanı Jawat Peikar ve üst düzey görevlilerin katıldığı programın Herat ayağı iki gün sürdü.
Afganistan Arazi İdaresi Başkanı Jawat Peikar, Türkiye’den Afganistan’a heyet geldiği için duyduğu minnettarlığı belirterek, projenin ülke ekonomisinin kalkınmasında çok önemli bir rol oynayacağını vurguladı. Peikar, Afganistan-İran sınır anlaşmazlığının da bir Türk komutan tarafından çözüldüğünü hatırlatarak "Şimdi yine Türkler sınırlarımızı çiziyor. Türkiye ve Türk milleti daima Afgan halkının yanında olmuştur" dedi.
Türkiye Tapu Kadastro Harita-Jeodezi ve Fotogrametri Dairesi Başkanı Sedat Bakıcı ise, Afganistan Arazi Sisteminde yeni ve önemli değişiklikler geleceğine ve böylece Afganistan tapu ve kadastro sisteminin Türkiye tapu ve kadastro sistemiyle aynı olabileceğine vurgu yaparak tapu işlemlerinin çok hızlı ve sağlam sonuçlanması konusunda her türlü desteği sağlayabileceklerini dile getirdi.
5 yıllık stratejik planının hazırlanması için Türkiye Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Afganistan Bağımsız Arazi İdaresi Başkanlığı, FAO, Dünya Bankası ve TİKA’nın işbirliği ile karşılıklı görüşme ve ziyaretler tüm hızıyla devam edecek. Bu kapsamda, Nisan ayı sonunda Türkiye’den gelecek 9 kişilik uzman ve mühendislerden oluşan teknik bir heyet Beş Yıllık Strateji Planı hazırlanması için çalışmalara başlayacak.
Henüz Yorum Yapılmamış.
- AFGANİSTAN'DA TİKA DESTEĞİYLE TÜRK MODELİ ARAZİ REFORMU Asya - Pasifik 20.03.2017
- ERBİL MERKEZLİ KÜRT MEDYA GRUBUNDAN SKANDALLI HARİTA Irak 20.03.2017
- FRANSA'DA CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE 11 ADAY YARIŞACAK Avrupa - AB 20.03.2017
- 'TRUMP'IN EKİBİNİN RUSYA'YA İŞBİRLİĞİNE DAİR HENÜZ KANIT YOK' Asya - Pasifik 20.03.2017
- MUSUL OPERASYONU'NDA SON GELİŞMELER Irak 20.03.2017
-
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
THE TRUTH WILL OUT -
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
PATRIOTISM PERVERTED -
MEN ARE LIKE THAT -
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
"TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİNİN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI" BAŞLIKLI KONFERANS