YUNAN BASININDAN DİKKAT ÇEKEN YAZI: 'ATİNA, TÜRKİYE KARŞISINDA HER OLASILIĞA HAZIRLANIYOR'
Paylaş :
PDF İndir :

23.02.2022


Cumhuriyet (22 Şubat 2022)

 

Yunanistan'ın köklü gazetelerinden Kathimerini, son dönemde yaşanan Türkiye-Yunanistan gerginliğine ilişkin bir yazı yayınladı. Yazıda, özellikle son dönemde normalleşmeye başlayan Türkiye-İsrail ilişkilerinin Atina'ya etkileri de tartışılırken, "Bu arada Atina da operasyon düzeyinde her olasılığa hazırlanıyor." ifadesi kullanıldı.

Türkiye ile Yunanistan arasında son dönemde Ege ve Doğu Akdeniz’de gerginlik yaşanırken, Yunan basını, Atina yönetiminin, “Ankara’nın Yunanistan’ın Ege ve Doğu Akdeniz’deki egemenliğine meydan okuma ve itiraz etme eğiliminin ‘diplomatik alandan gerçeğe’ dönüşebileceğine dair endişeleri olduğunu” duyurdu.

Yunanistan merkezli Kathimerini gazetesinde Vassilis Nedos imzasıyla yayımlanan yazıda, “Atina’da kimse Türkiye tarafından hayata geçirilen diplomatik gelişmelerin gerçek olduğuna inanmıyor” ifadelerini kullanırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yunanistan’ı hedef alan ifadelerine yer verildi. Gazete, diplomatik sürecin bir süredir zorla ilerlediğini önümüzdeki aylarda sona erebileceğini öne sürdü.

Devamı için tıklayınız




Henüz Yorum Yapılmamış.