VUČİĆ: ÇİN ZİYARETİ SON 30 YILIN EN ÖNEMLİ TEMASLARINDAN BİRİ OLACAK
Paylaş :
PDF İndir :

18.05.2026


TIMEBALKAN (18 Mayıs 2026)

Aleksandar Vučić, Çin’e gerçekleştireceği resmi ziyaretin Sırbistan açısından son birkaç on yılın en önemli diplomatik temaslarından biri olacağını söyledi. Vučić, Bakü’de ayrıca Azerbaycan Cumhurbaşkanı ile bölgesel gelişmeler ve savunma iş birliğini görüştü.

Aleksandar Vučić, Bakü’de yaptığı açıklamada, Çin’e gerçekleştireceği resmi ziyaretin tarihinin kısa süre içinde netleşeceğini belirterek, bunun Sırbistan için son 20 ila 30 yılın en önemli ziyaretlerinden biri olacağını ifade etti.

Vučić, Bakü’de düzenlenecek olan 13. Dünya Kentsel Forumu öncesinde yaptığı açıklamada, Vladimir Putin’in salı ve çarşamba günleri Xi Jinping ile görüşeceğini, ardından ise sıranın Sırbistan heyetine geleceğini söyledi.

Devamı için tıklayınız




Henüz Yorum Yapılmamış.