UKRAYNA ORDUSU EN BÜYÜK KAYBINI KRAMATORSK’TA VERDİ
Paylaş :
PDF İndir :

13.05.2014


14.05.2014

 

EuroNews

 

 

Ukrayna’nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçılara yönelik operasyonlarını sürdüren ordu güçleri pusuya düştü; yedi asker hayatını kaybetti. Kramatorsk civarında meydana gelen olay sonrası çıkan çatışmada da bir ayrılıkçı öldürüldü.

 

Ukrayna Savunma Bakanlığı yetkilileri, sekiz akserin ise yaralandığını açıkladı: “Çatışmanın başladığı bölge sivil nüfusun da yoğun olduğu bir yer. Bu yüzden kimse burada böyle bir pusuyu hesaba katmadı, çünkü sivil yerleşimleri ile çevrili olan bu yerde çatışamayız. Maalesef teröristler bir roket bombası kullanarak pusu kurdu.”

 

Saldırı, Ukrayna’nın doğusunda operasyon yürüten ordu güçlerinin tek seferde en büyük kayıp verdiği olay olarak kayda geçti.

 

Bu arada dün bir açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanı Vekili Aleksandır Turçinov, bölgede terörle mücadele operasyonlarının devam edeceğini kaydetti.

 

Rusya sınırındaki Donetsk ve Luhansk’ta ayrılıkçılar geçtiğimiz pazar günü düzenledikleri referandum sonrası Kiev’den tek taraflı bağımsızlığını ilan ederek Rusya Federasyonu’na bağlanmayı talep etmişti.

 

 

Copyright © 2014 euronews




Henüz Yorum Yapılmamış.