Deutsche Welle (22 Ağustos 2019)
Berlin'de düzenlenen Almanya-Türkiye Yapay Zeka Konferası'nda iki ülkenin yapay zeka araştırmaları alanında yoğun işbirliğine gidecekleri açıklandı.
Türkiye ve Almanya yapay zeka alanında işbirliğini geliştirmeyi hedefliyor. Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın da katılımıyla düzenlenen Almanya-Türkiye Yapay Zeka Konferası'nda konuşan Federal Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, iki ülkenin yapay zeka alanında yoğun bir işbirliğine gideceğini söyledi. Bakan Altmaier, yapay zeka alandaki işbirliğinin makina sanayisi, elektroteknik ve lojistik sektörlerini kapsayacağını kaydetti.
Altmaier bugün Berlin'de düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, yapay zekanın mevcut çalışma yöntemlerini kökten değiştireceğini belirterek, şimdiden katma değer sağlamaya başladığını kaydetti. Ekonomideki dijital dönüşüm için uluslararası işbirliklerinin önemine vurgu yapan Altmaier, bu bağlamda Alman hükümetinin üç milyar euro araştırma ve geliştirme bütçesi ayırdığını söyledi.
Avrupa'da veri tabanı oluşturulacak
Yapay zekanın sürücüsüz otomobiller veya endüstride kullanıldığını ifade eden Alman bakan, "Kullanım alanlarıyla ilgili büyük potansiyeller mevcut. Ancak uluslararası rekabet büyük" diye konuştu. Altmaier, bu bağlamda Avrupa'da bir veri tabanı oluşturulması için girişim başlatacağını da sözlerine ekledi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da Türkiye ile Almanya arasında yakın ekonomik ilişkilerin bulunduğuna işaret ederek, "Artık bu ilişkiler daha farklı bir düzeye çıkacak" dedi.
TÜBİTAK bünyesinde bir Yapay Zeka Enstitüsü oluşturmak istediklerini belirten Varank, "Bu kurum, yapay zeka alanında çekirdek teknolojiler geliştirecek, akademide üretilen bilimsel çıktıları, kamu ve özel sektörün hizmetine sunarak bir köprü vazifesi görecek" diye konuştu.
Yeni teknolojilerin geliştirilmesine yönelik faaliyetlerini de anlatan Varank, "Dijital teknolojileri geliştiren firmaların, Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerine destek olarak bu alandaki yatırımların sayısını artırıyoruz" dedi. Bakan Varank ayrıca Bilim İnsanı Destek Programları ile yapay zeka ve ilgili alanlarda burslar verdiklerini kaydetti.
Almanya ile işbirliğinin önemine de vurgu yapan Mustafa Varank, bu bağlamda Alman Yapay Zeka Araştırmaları Merkezi, Federal Yapay Zeka Derneği ve Almanya'da yapay zeka konusunda uzmanlığı olan üniversitelerle iş birliği yapmaktan memnuniyet duyacaklarını belirtti.
Varank, Türk-Alman Yapay Zeka Konferansı'nın ikincisinin gelecek yıl Ankara'da gerçekleştirilmesi için Altmaier ile hemfikir olduklarını da sözlerine ekledi.
DW,dpa/TY,JD
© Deutsche Welle Türkçe
Henüz Yorum Yapılmamış.
- İNGİLTERE İLE IRAK ARASINDA 'SAVUNMA İŞBİRLİĞİ' MUTABAKATI Irak 23.08.2019
-
HİNDİSTAN ULUSAL KİMLİĞİNDE RADİKAL DÖNÜŞÜM Asya - Pasifik 23.08.2019
- MACRON'DAN BREXİT UYARISI: YENİ ANLAŞMA İÇİN VAKİT YOK Avrupa - AB 23.08.2019
-
NATO EKİBİNİN ERMENİSTAN ZİYARETİ SONA ERDİ Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 23.08.2019
- IKBY'DEN "DOMATES YASAĞI" Irak 23.08.2019
-
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
THE TRUTH WILL OUT -
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
PATRIOTISM PERVERTED -
MEN ARE LIKE THAT -
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
"TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİNİN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI" BAŞLIKLI KONFERANS