Time Turk (13 kasım 2017)
Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Gümrükçü: 'Türkiye ile Gürcistan arasında örnek bir dostluk, kuvvetli bir stratejik ortaklık var'
Gürcistan'ın Başkenti Tiflis'te Türkiye-Gürcistan ilişkilerinin 25. yılı için hazırlanan özel dergi tanıtıldı.
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) desteğiyle Tiflis'te kurulan Gürcistan Stratejik Analiz Merkezi (GSAC) merkezinde, Türkiye-Gürcistan ilişkilerinin 25. Yılı özel dergi tanıtım toplantısı düzenlendi.
Programa Türkiye-Gürcistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkan Vekili ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın ile AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, araştırmacılar, öğrenciler ve çok sayda davetli katıldı.
Toplantının açılışında konuşan GSAC yetkilisi Nodar Kharşiladze, Türkiye ile Gürcistan arasındaki 25 yıllık diplomatik ilişkilere ilişkin bir dergi hazırladıklarını söyledi.
Kharşiladze, "Bölgede güvenlik ve istikrarın güçlendirilmesi ve ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi için çalışmalara devam edeceğiz." dedi.
AA muhabirine konuşan Gürcistan Cumhurbaşkanı Danışmanı ve Uluslararası Sekreteri Tengiz Pkaladze de Türkiye ile Gürcistan arasındaki ilişkilerin çok daha eskilere dayandığını belirterek, "Türkiye ile Gürcistan arasındaki ilişkiler o kadar kapsamlı ki hiçbir dergi onu anlatmaya yetmez." diye konuştu.
"İki ülke arasında bu 25 yıl içinde gelişen ilişkilerden biz gurur duyuyoruz." diyen Pkaladze, ilişkilerin her alanda son derece başarılı şekilde geliştiğini vurguladı.
TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er ise TİKA'nin GSAC'e destek verdiğini belirterek, "Bu çalışmada TİKA'nın katkıları olduğundan dolayı çok memnunuz. Görüyoruz ki doğru yere yatırım yapmışız." ifadesini kullandı.
Er ayrıca, TİKA'nın desteğiyle GSAC'ta uygulanan Atatürk Liderlik Programı'na 2016 yıldan bu yana 250 kadar katılımcının eğitim aldığı bilgisini verdi.
İkili ilişkilere değinen Er, TİKA olarak burada 750 civarında projeyi gerçekleştirdiklerini kaydederek, "Biz bu ilişkilerin önemin farkındayız. Bu sorumluluğumuzun gereğinin yerine getirilmesi için gayret ediyoruz." şeklinde konuştu.
Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü de derginin hazırlanmasının ülkeler arasındaki ilişkiler için önemli olduğunu vurguladı.
Gümrükçü, "Türkiye ile Gürcistan arasında örnek bir dostluk, kuvvetli bir stratejik ortaklık var. Biz bu 25 yıl içerisinde bazı ülkelerin yüzyıllar boyunca elde edemediği bazı başarıları elde etmiş bulunmaktayız." ifadesini kullandı.
Gümrükçü, "Bu dergi bize şunu gösteriyor ki Türkiye ile Gürcistan ilişkileri sadece 25 yıldan ibaret değil, yüzyıllara dayanan çok tarihi bağlar var. İki ülke bugün ortak çıkarlara ve ortak vizyona sahip." diye konuştu.
AK Parti Bursa Milletvekili Şahin ise şunları kaydetti:
"Türkiye ile Gürcistan iki dost, kardeş ve komşu ülke. Birbirileri ile siyaset ve kültürel münasebeti olan, uzun yıllara dayanan ve bunu geleceğe taşıyacak önemli anlaşmalara imza atan, yanında Azerbaycan ile birlikte çok güçlü üçlü konsorsiyumu oluşturan ve Kafkasya coğrafyasına güven, huzur, refah ve demokratikleşmeyi anlatmaya ve yaşatmaya çalışan, bu birliktelikle de ülkelerini kalkındırmaya çalışan ülkeler."
Henüz Yorum Yapılmamış.
- BEŞ SORUDA AB'NİN ORTAK SAVUNMA ANLAŞMASI Avrupa - AB 14.11.2017
- KERKÜK'TEN PETROL AÇIKLAMASI Irak 14.11.2017
- 232 KAÇAK VE SIĞINMACI YUNANİSTAN VE BULGARİSTAN'A GEÇERKEN YAKALANDI Balkanlar 14.11.2017
- KAFKASYA KONUŞULACAK Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 14.11.2017
- RUSYA İLE SUUDİ ARABİSTAN ARASINDA HAVA SAVUNMA ANLAŞMASI Asya - Pasifik 14.11.2017
-
25.01.2016
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
12.06.2024
THE TRUTH WILL OUT -
27.03.2023
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
17.03.2023
PATRIOTISM PERVERTED -
23.02.2023
MEN ARE LIKE THAT -
03.02.2023
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
16.12.2022
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
07.12.2022
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
07.12.2022
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
01.01.2022
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
01.01.2022
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
03.06.2020
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
08.04.2020
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
12.06.2018
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
02.12.2016
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
01.07.2016
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
10.03.2016
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
24.01.2016
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
AVİM Konferans Salonu 06.04.2026
“TÜRKİYE–GÜRCİSTAN İLİŞKİLERİ: STRATEJİK ORTAKLIK, BÖLGESEL BAĞLANTISALLIK VE ÇOK KATMANLI KURUMSAL İŞ BİRLİĞİ” BAŞLIKLI KONFERANS
