Haberturk, 12 Ocak 2017
Rex Tillerson: Rusya ile ilişkilerimizde çok dikkatli olmalıyız. Rusya, ABD'nin çıkarları için tehlike arz ediyor; sebebini anlamak zor değil çünkü kendi çıkarlarını kolluyorlar. İki ülke açık ve dürüst bir şekilde konuşmalı
ABD Başkanlığı görevini 20 Ocak'ta devralacak Donald Trump'ın Dışişleri Bakanı adayı Rex Tillerson, Rusya ile devletler arası ilişkilerde çok dikkatli olmaları gerektiğini belirterek, "Rusya, ABD'nin çıkarları için tehlike arz ediyor; sebebini anlamak zor değil çünkü kendi çıkarlarını kolluyorlar. İki ülke açık ve dürüst bir şekilde konuşmalı." dedi.
Tillerson, Trump tarafından aday gösterildikten sonra ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesinde senatörlerin dış politikaya ilişkin sorularını yanıtladı.
Senatörler Tillerson'a ağırlıklı olarak Rusya hakkında sorular yöneltti.
ABD-Rusya ilişkileri konusunda görüşlerini paylaşan Tillerson, "Rusya ile ilişkilerimizde çok dikkatli olmalıyız. Rusya, ABD'nin çıkarları için tehlike arz ediyor; sebebini anlamak zor değil çünkü kendi çıkarlarını kolluyorlar. İki ülke açık ve dürüst bir şekilde konuşmalı. Rusya, Ukrayna'yı işgal etti ve Suriye'de rejim güçlerini destekleyerek savaş kurallarını ihlal etti. NATO müttefiklerimiz Rusya konusunda tedirgin olmakta haklı." diye konuştu.
Florida Senatörü Marco Rubio'nun, "Vladimir Putin, Suriye'de savaş suçu işledi mi?" sorusu üzerine çekimser davranan Tillerson, Rusya'nın Halep'i bombalamasının uluslararası normlara uymadığını ancak savaş suçu olarak tanımlanacak kadar bilgi bulunmadığını savundu.
Rex Tillerson, Rusya'nın Suriye'de savaş suçu işlediği yönündeki iddianın çok ciddi olduğunu dile getirerek, "Bu konuda bir sonuca varmadan önce çok daha fazla bilgiye ulaşmamız gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.
"Rusya'nın Halep'te hastaneleri bombalamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Tillerson, "Bu kabul edilebilecek bir tutum değil." yanıtını verdi.
EN BÜYÜK MÜTTEFİKİMİZ ILIMLI MÜSLÜMANLARIN SESİ OLACAK"
Tillerson, sadece Ortadoğu'da değil, dünyanın birçok yerinde farklı Müslümanlarla bir araya geldiğini belirtti.
Dışişleri Bakanı adayı, "Bu harika dini tanıma imkanım oldu. Bu sebepten dolayı bir ayrım yapmamız gerekiyor. Aşırıcı bir İslam algısını reddeden Müslümanları desteklememiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.
Savaşın sadece muharebe meydanında kazanılmayacağını vurgulayan Tillerson, şimdi savaşı muharebe meydanı dışında kazanma zamanı olduğunu kaydetti.
Fikirler anlamındaki savaşı kazanmaları gerektiğine işaret eden Tillerson, "Bu bağlamda bizim en büyük müttefikimiz bu dinin içerisindeki ılımlı Müslümanların sesi olacaktır." görüşünü dile getirdi.
Trump'ın seçim kampanyasında sıkça bahsettiği "Müslümanların ABD'ye girişine sınırlama getirecekleri" sözüne atıfta bulunularak, "Bu fikri destekliyor musunuz?" sorusu üzerine Tillerson, "Hayır. Herhangi bir grubun üstü kapalı bir şekilde tamamen reddedilmesine karşıyım fakat açık bir şekilde ortadaki güvenlik kontrolleri noktasında önümüzde ciddi bir sıkıntı var." değerlendirmesini yaptı.
Henüz Yorum Yapılmamış.
- ALMAN HÜKÜMETİ, KUZEY IRAK'TAKİ ASKERLERİN GÖREV SÜRELERİNİN UZATILMASINI İSTİYOR Irak 13.01.2017
- TERÖR KONUSUNDA MOSSAD, AKI-YE İŞBİRLİĞİ TEKLİF EDİYOR Balkanlar 13.01.2017
- ABD'NİN AFGANİSTAN RAPORU YAYINLANDI Asya - Pasifik 13.01.2017
-
POLONYA ANA MUHALEFETİ PARLAMENTODA BİR AYDIR SÜRDÜRDÜĞÜ PROTESTOYA SON VERDİ Avrupa - AB 13.01.2017
-
TSK'DAN KUZEY IRAK'A HAVA HAREKATI Irak 13.01.2017
-
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
THE TRUTH WILL OUT -
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
PATRIOTISM PERVERTED -
MEN ARE LIKE THAT -
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
"TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİNİN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI" BAŞLIKLI KONFERANS