TİFLİS’TE ERMENİSTAN VE GÜRCİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANLIKLARI İSTİŞARESİ GERÇEKLEŞTİ
Paylaş :
PDF İndir :

30.09.2016


29 Eylül 2016

News.am

 

 

 

28 Eylül’de Gürcistan Dışişleri Bakanlığında Ermenistan ve Gürcistan Dışişleri bakanlıkları arasında ikili siyasi istişare gerçekleşti. İstişarede Ermeni Delegasyonuna Dışişleri Bakan yard. Şavarş Koçaryan,  Gürcü tarafına Dışişleri bakan yard. Gigi Gigiadze başkanlık ettiler.

 

Dışişlerinden NEWS.am’e verilen bilgiye göre gündemde ikili siyasi ilişkiler ve iki ülke arasındaki ticari-ekonomik bağların son durumu ve bunun geliştirilmesine yönelik geniş bir konular çerçevesi değerlendirildi.  Toplantıda ulaştırma, enerji, kültür ve eğitim alanında işbirliğinin derinleştirilmesi konuları dikkat merkezinde yer aldı. Taraflar varolan hukuk-akit alanı envanterinin çıkarılmasının önemini kaydettiler.

 

Taraflar uluslararası kuruluşlar çerçevesinde işbirliğinin canlandırılmasına yönelik meselelere değindiler, uluslararası ve bölgesel birçok soruna ilişkin görüş alışverişinde bulundular.




Henüz Yorum Yapılmamış.