Sabah, 23 Şubat 2017
DEAŞ saldırıları bahanesiyle bölgeye yerleşen ve militan sayısını sürekli artıran PKK, Mahmur Kampı ile yanındaki Karaçuğ Dağı'nda hendek kazarak mevzi ve kontrol noktaları oluşturdu.
Irak'ta Musul'un Sincar ilçesindeki varlığı tartışılan terör örgütü PKK, şimdi de Erbil'e yakın Mahmur ilçesi sınırları içerisinde yeni karargahlar oluşturma girişimi içerisine girdi.
Terör örgütü DEAŞ'ın 2014 yılında Mahmur ilçesine yönelik saldırıları bahane ederek bölgeye yerleşen ve Kandil'den getirdikleriyle buradaki militan sayısını her geçen gün artıran PKK, Mahmur Kampı'nı ve yanındaki Karaçuğ Dağı'nı adeta askeri üs haline getirdi.
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, terör örgütü, Mahmur Kampı ile yanındaki Karaçuğ Dağı'nın çevresine hendek kazarak mevzi ve kontrol noktaları oluşturdu.
MAHMUR KAMPI'NDA VE KARAÇUĞ DAĞI'NDA KARARGAH KURDU
PKK'lı teröristler, çembere aldıkları bölgeye, Peşmerge ve yerel asayiş güçlerinin hiçbir şekilde girişine izin vermiyor. Bu yüzden zaman zaman PKK'lı teröristler ile Peşmergeler arasında gerginlik yaşanıyor. Karargaha yaklaşmak isteyenlere ateş açılıyor. Söz konusu bölgeden çekilen görüntülerde PKK'nın mevzileri, hendekleri ve güvenlik noktaları görülüyor.
AA muhabirine konuşan Mahmur Kaymakamı Rızgar Muhammed İsmail, "PKK Mahmur Kampı'nda ve Karaçuğ Dağı'nda karargah kurdu. Örgüte militan yetiştiriyor." dedi.
İsmail, "PKK, özellikle Mahmur Kampı'nda askeri alanlar kurarak gelen militanlara eğitim vermeye başladı. Kamp içerisinde daima hazır bekleyen bir güç var. Bunlar sürekli askeri eğitime alınıyor. Kampta şimdiye kadar 8 yeni mevzi kuruldu. Kadın, çocuk ve yaşlılar dahi askeri eğitime tabi tutuluyor." diye konuştu.
KAMP TAMAMEN ASKERİ ÜSSE DÖNÜŞTÜ
Kamp nüfusunun, Mahmur ilçe merkezi nüfusunu geride bıraktığını aktaran İsmail, "Kampın nüfusu şu anda 12 bin, ilçe merkezinin ise 10 bin civarında" olduğu bilgisini verdi.
"PKK'lılar, asayiş güçleri ve Peşmergenin, Mahmur kampına girişine izin vermiyor. Kamp tamamen askeri üsse dönüştü." diyen İsmail, şöyle devam etti:
"PKK, bir süre sonra Mahmur kampının sınırlarını genişletip, yeni kontrol noktaları oluşturdu. Bununla da yetinmeyip daha önce kampta Birleşmiş Milletler (BM) tarafından kullanılan binaya koydu. BM yetkililerine binayı teslim etmeyi reddettiler. Militanlar daha önce Iraklı polis güçleri tarafından kullanılan karakola da el koydular. Bunun yanında iki hafta önce iki kişinin kendisini Karaçuğ Dağı'nda patlattığı haberini aldık ancak gidip bu olaya ilişkin herhangi bir soruşturma yapamadık. PKK, girişimize izin vermedi."
"TARIM ARAZİLERİMİZİ BIRAKMAK ZORUNDA KALDIK"
Mahmur Kaymakamı İsmail, kampın hemen yanında bulunan Karaçuğ Dağı'nda da kontrol noktalarının yanı sıra büyük hendekler kazıldığını, bölge halkının da bu hendeklerden rahatsız olduğunu söyledi. İsmail, birçok Mahmurlunun, bölgedeki tarım arazilerini bırakmak zorunda kaldığını, bu insanların kendilerine gelip, duruma çözüm bulunmasını istediklerini aktardı.
Erbil'in 30 kilometre güneyinde bulunan Mahmur ilçesi, resmi olarak Musul iline bağlı. İlçe merkezi ve çevre bölgeleri, Saddam Hüseyin'in devrilmesinin ardından askeri olarak Peşmergenin kontrolüne geçti.
Kuzey Irak'ta İran ve Türkiye sınırındaki Kandil ve diğer dağlara konuşlanan PKK'lı teröristler, bölgedeki 600 köyü işgal ediyor.
Örgüt, Musul'un Suriye'nin sıfır noktasındaki stratejik Sincar ilçesini "ikinci Kandil" yapmak istiyor. Bölgedeki Ezidileri, DEAŞ saldırılarına karşı korumak bahanesiyle Sincar ilçesine yerleşen PKK'lılar, DEAŞ bölgeden temizlenmesine rağmen hala ilçeden çıkmadı. IKBY hükümeti ve Mesut Barzani'nin çağrılarına rağmen PKK, ilçedeki militanlarını çekmedi. PKK'nın Sincar Dağı'nda bir grup Ezidi'ye eğitim verdiği ve örgüte militan yetiştirdiği biliniyor.
Terör örgütü PKK, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve Goran Hareketi hakimiyetindeki İran sınırına yakın Süleymaniye ve Halepçe illerine bağlı bölgeler ile Kerkük'teki varlığını da artırma çabası içinde olduğu kaydedildi.
Henüz Yorum Yapılmamış.
- GÜRCİSTAN CUMHURBAŞKANI MARGELAŞVİLİ, BAŞBAKAN KAREN KARAPETYAN’I KABUL ETTİ Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 24.02.2017
- TÜRK BAŞKONSOLOSLUĞUNA SALDIRAN BEŞ KİŞİYE KARŞI İDDİANAME Balkanlar 24.02.2017
- RUSYA‘DAKİ ŞUBAT DEVRİMİ 100 YAŞINDA Asya - Pasifik 24.02.2017
- HOCALI KATLİAMI TANIKLARINI DİNLEYEN ÇEVİRMENLER KENDİLERİNİ TUTAMAYIP AĞLAMA MOLASI ALIRDI" Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 24.02.2017
- ALMANYA’DA NATO TARTIŞMASI Avrupa - AB 24.02.2017
-
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
THE TRUTH WILL OUT -
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
PATRIOTISM PERVERTED -
MEN ARE LIKE THAT -
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
"TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİNİN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI" BAŞLIKLI KONFERANS