Hürriyet (23 Ekim 2018)
TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Kars'ta Kafkas Üniversitesi (KAÜ) 2018- 2019 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katıldı. Ahmet Arslan Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki törene, Yıldırım’ın yanı sıra AK PartiKars milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, Vali Rahmi Doğan, Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Kafkas Halk Dansları topluluğu bir gösteri sundu. Ardından Rektör Prof. Dr. Sami Özcan ve Milletvekili Ahmet Arslan birer konuşma yaptı.
Üniversite Senatosu tarafından kendisine 'Fahri Doktora' unvanı verilen TBMM Başkanı Binali Yıldırım, üniversite camiasına teşekkür etti. Yıldırım, daha sonra konuşma yaptı. Üniversite öğrencilerine de bir dizi nasihatlerde bulunan Yıldırım, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. Ardından Ermenistan'ın soykırım iddialarına değinen Yıldırım, şunları söyledi:
"Soykırım iddiası alçakça bir iddiadan ibarettir. Zaten soykırım etnik temizlik gibi barbarlık ifade eden kavramlar bize ait değildir, bizim medeniyetimize ait kavramlar değildir. Tarihinde ayıp, günah sayılacak alçaklıklar olmayan milletlerin başında bizim milletimiz gelir. Övüneceğimiz bir medeniyetimiz var. Bugün de medeniyetimizi yeniden ihya etmenin gayreti içerisindeyiz. Tertemiz bir maziden umutlarla dolu bir istikbale yürümeye çalışıyoruz. Milletimizin mazisini karalamak isteyenlerin çirkin iddialarını hiçbir zaman kabul etmedik, etmeyeceğiz. Bunu yapanların maksatları kendi lekelerini, ayıplarını Türk milletine sürmektir. Onların bu iddiaları karşısında söylediğimiz gayet açıktır. Tarih, tarihçilerin konuşması gereken bir alandır, mühim bir meseledir. Tarihte yaşanmış olayları da tarihçiler konuşup değerlendirmelidir. İstiyorlarsa, herkese arşivlerimizi açarız dedik dileyen gelsin baksın, istiyorlarsa heyet oluştursunlar bizim tarihçilerimizle, uzmanlarımızla birlikte çalışsınlar."
Yıldırım, "Ermenistan, 'Türkiye ile ben ilişki kurmak istiyorum, ilişkilerimizi geliştirmek istiyorum' diye ikide bir çıkıp beyanat veriyor. Eğer gerçekten böyle bir niyeti varsa bir kere her şeyden önce Dağlık Karabağ’daki işgal ettiği topraklardan çekilmeli. Oradan işgal sebebiyle 1 milyona yakın Azeri'nin yerlerine dönmelerine imkan sağlamalıdır. Türkiye üzerindeki iddialarından derhal vazgeçmeli, kayıtsız, şartsız gerçekleri kabul etmelidir" diye konuştu.
http://www.milliyet.com.tr/tbmm-baskani-binali-yildirim-dan-siyaset-2765286/
Henüz Yorum Yapılmamış.
- BOLTON KAFKASYA YOLCUSU Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 24.10.2018
- AZERBAYCAN DIŞİŞLERİ BAKANI: ERİVAN'DAKİ İKTİDAR DEĞİŞİKLİĞİ DİYALOG SÜRECİNİ DURDURDU Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 24.10.2018
- KOTZİAS, MAKEDONYA’NIN TÜRKİYE ETKİSİNDE KALMASINDAN ENDİŞELİ Balkanlar 24.10.2018
-
İRAN, HİNDİSTAN VE AFGANİSTAN ARASINDA İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI Asya - Pasifik 24.10.2018
- TİKA'NIN TÜRKMEN KENTİ TELAFER'E YARDIMLARI SÜRÜYOR Irak 24.10.2018
-
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
THE TRUTH WILL OUT -
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
PATRIOTISM PERVERTED -
MEN ARE LIKE THAT -
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
"TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİNİN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI" BAŞLIKLI KONFERANS