18 Ekim 2016
sputniknews.com
Azerbaycan'dan Avrupa'ya doğalgaz taşıyacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Genel Müdürü Saltuk Düzyol, Rus gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Türk Akımı'nın TANAP için kısa vadede rekabet yaratmasının söz konusu olmadığını söyledi.
DENİS GRİSHKİN Gazprom: Türk Akımı'nın deniz ayağının inşasına 2017'de başlamayı planlıyoruz Düzyol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hızla büyüyen Türkiye ekonomisinin enerjiye olan ihtiyacının her geçen gün arttığını belirterek, ülkeden geçecek her türlü doğalgaz boru hattının enerji arz güvenliğine katkıda bulunacağını ifade etti.
'ARZ GÜVENLİĞİNE KATKI SAĞLAYACAK'
Türk Akımı projesinin Karadeniz geçişli bir boru hattı olması dolayısıyla diğer transit ülkelere bağımlılığı ortadan kaldıracağını vurgulayan Düzyol, şöyle konuştu: "Türk Akımı, güzergah çeşitliliği yaratarak, Türkiye'nin arz güvenliğine katkı sağlayacaktır. TANAP kapsamında yatırım kararı alınırken, 15 yıllık gaz taşıma anlaşmaları da imzalanmış ve bu çerçevede söz konusu sürede boru hattından akacak gazın miktarı ve taşıma tarifesi garanti altına alınmıştı. Dolayısıyla Türk Akımı'nın TANAP için kısa vadede rekabet yaratması söz konusu değil."
İSA TERLİ Novak: Türk Akımı anlaşması, Moskova ve Ankara için bağlayıcı niteliğe sahip 'NİHAİ TÜKETİCİ KAZANÇLI ÇIKACAK' Düzyol, bu iki boru hattı üzerinden gazlarını taşıtacak ve gazın ticaretini yapacak şirketler açısından bir rekabetin söz konusunu olacağını dile getirerek, "Özellikle TANAP için kapasite artırımı gündeme geldiğinde, Türkiye'nin doğusunda yer alan kaynak ülkelerde ihracata yönelik üretim kararlarının alınmasında, Rus gazının Türkiye-Yunanistan sınırındaki fiyatı belirleyici olacak" değerlendirmesinde bulundu. Gaz alım satım anlaşmalarında tarafların belirli dönemlerde karşılıklı fiyat revizyon hakları bulunduğunu anımsatan Düzyol, "Alternatif kaynaklardan gelen gazın fiyatı alıcı ülkeler açısından yapılan fiyat pazarlıklarında her zaman referans olarak alınır. Dolayısıyla eş zamanlı iki boru hattının varlığı Rus ve Azeri gazı arasında fiyat rekabeti oluşmasına neden olacak. Gazın gazla rekabetinden ise hem Türkiye'deki hem de Avrupa Birliği'ndeki nihai tüketiciler kazançlı çıkacak" ifadelerini kullandı.
Henüz Yorum Yapılmamış.
- RUSYA SAVAŞA MI HAZIRLANIYOR? Asya - Pasifik 19.10.2016
- FRANSA VE IRAK ‘EV SAHİBİ’: MUSUL’UN GELECEĞİ PARİS’TE GÖRÜŞÜLECEK Irak 19.10.2016
- AB, VİZE SERBESTİSİ İÇİN İKİ ŞARTI TEYİT ETTİ Balkanlar 19.10.2016
- 'IRAK'TA ABD ASKERLERİ KİMDEN EMİR ALIYOR?' Irak 19.10.2016
- ALİYEV: RUSYA'NIN SURİYE YAKLAŞIMININ HAKLI SEBEPLERİ VAR Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 19.10.2016
-
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
THE TRUTH WILL OUT -
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
PATRIOTISM PERVERTED -
MEN ARE LIKE THAT -
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
"TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİNİN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI" BAŞLIKLI KONFERANS