
Yeni Balkan (24 Nisan 2017)
Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Ahmet Yıldız, geçtiğimiz günlerde Kosova’ya yaptığı ziyaretin ardından bugün Makedonya’daki temaslarına başladı.
İlk olarak, T.C. Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara eşliğinde Makedonya Dışişleri Bakan Yardımcısı İliya İsaylovski’yle görüşme gerçekleştiren Yıldız, ardından Devlet Bakanı Beycan İlyas’ı makamında ziyaret etti.
Görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Ahmet Yıldız, Makedonya’ya ilk kez geldiğini ve bir günlük ziyareti kapsamında ülkeyi tanıma fırsatı bulacağını belirtti.
Yıldız, “Esas amacım tabii ki muhatabım Dışişleri Bakan Yardımcısıyla ikili ilişkilerimizi görüşmekti. Gayet güzel bir görüşme yaptık. Türkiye’nin bu bölgeye dönük politikası istikrarın sağlanması, barışın sağlanması ve bölge ülkelerinin refahlarının sağlanması, nihai olarak da bu bölgenin Avrupa-Atlantik kurumlarına entegrasyonudur. AB bizim de hedefimiz tabi. İnşallah bir gün beraber aynı birlik altında olacağız” dedi.
Bölge ülkelerinin iç ve dış politikada zaman zaman sıkıntıları olduğuna vurgu yapan Yıldız, “Biz bunların diyalog yoluyla aşılacağını umuyoruz ve görüyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.
Devlet Bakanı Beycan İlyas, iki ülke arasındaki iyi ilişkilerin en önemli ayaklarından birisi olan Dışişleri Bakanlığının Yardımcısının yaptığı ziyaretten dolayı teşekkürlerini sundu.
Makedonya’daki son siyasi gelişmeler, AB Ve NATO üyeliği konusunda istişare yaptıklarını kaydeden İlyas, “Özellikle Makedonya’da yaşayan soydaşın durumu hakkında kendilerini bilgilendirdik” ifadelerini kullandı.
Dışişleri Bakan Yardımcısı Yıldız’ın gün içerisinde Makedonya’daki Türk toplumunun temsilcileriyle görüşmesi planlanıyor.
Fotoğraf: Yeni Balkan
http://www.yenibalkan.com/gundem/tc-disisleri-bakan-yardimcisi-yildizin-makedonya-temaslari-basladi-h9528.html
Henüz Yorum Yapılmamış.
- RUSYA ASKERİ HARCAMADA DÜNYA ÜÇÜNCÜLÜĞÜNE YÜKSELDİ Asya - Pasifik 25.04.2017
- DAEŞ, IRAK ORDUSUNU VURDU! Irak 25.04.2017
- "24 NİSAN'DA ERMENİLER TÜRKLERİ KATLETTİ" Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 25.04.2017
- LİDERLER ZİRVESİ YAPILACAK MI? Balkanlar 25.04.2017
-
T.C. DIŞİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI YILDIZ’IN MAKEDONYA TEMASLARI BAŞLADI Balkanlar 25.04.2017
-
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
THE TRUTH WILL OUT -
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
PATRIOTISM PERVERTED -
MEN ARE LIKE THAT -
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
"TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİNİN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI" BAŞLIKLI KONFERANS