ŞARMAZANOV: İRAN VE ERMENİSTAN EKONOMİK VE SİYASİ İLİŞKİLERİNİ GELİŞTİRME ARZUSUNDALAR
Paylaş :
PDF İndir :

16.12.2016


15 Aralık 2016

Ermenistandan haberler - NEWS.am

 

 

 

Dostane ilişkilerin geliştirilmesi İran ve Ermenistan’ın menfaatlerinden kaynaklanmaktadır. Beyan 15 Aralık’ta düzenlenen basın topantısında NEWS.am’in ʺİran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin Ermenistan’a yapacağı ziyaretten ne gibi beklentileriniz var?ʺ sorusuna yanıt olarak Ermenistan Millet Meclisi Bşk. Yard. Eduard Şarmazanov’dan geldi.

 

Yaklaşık bir ay önc İran’ın Erivan II. Büyükelçisiyle buluştuğunu hatırlatan Şarmazanov ʺİran ve Ermeni tarafları doğal olarak hem ekonomik hem de politik ilişkilerini geliştirme arzusundalar. İran bölgemizde sadece komşu ülke olarak değil, aynı zamanda İslâm dünyasındaki rolü anlamında da önemli bir ülke ve partnördürʺ dedi.

 

Şarmazanov, bu ay esnasında İran cumhurbaşkanının Ermenistan ziyaretinin beklendiğini kaydetti. Ne zaman ve hangi formatta yapılacağına ilişkin bilahare resmi açıklamada bulunulacak.




Henüz Yorum Yapılmamış.