Turkrus, 2 Ocak 2017
Bugün, İngiltere'de yayınlanan Times gazetesinin baş yazılarından birisi, 39 kişinin hayatını kaybettiği Reina saldırısına ayrıldı. Yazıda, "Son saldırının zamanlaması, Rusya ve Türkiye tarafından hazılanan ve Suriye'de ilân edilen ateşkesle de bağlantılı olabilir" değerlendirmesi dikkati çekti.
Yazıda 'İstanbul'da katliam' başlığını taşıyan yazıda, "Türkiye kritik bir dönemeçte. Batı verebildiği tüm desteği vermeli" deniyor ve şu değerlendirmeler yer alıyor:
"Yeni yıl Türkiye için vahşi ve kaygı verici bir zalimlikle başladı. 39 kişiyi öldürüp yaklaşık 70 kişiyi yaralayan terörist hâlâ sokaklarda.
"Bir ülke büyük bir öfke içerisinde, şokta ve korkudan felç olmuş vaziyette. Bu, Türkiye'nin son altı ay içerisinde yaşadığı beşinci kitlesel saldırıydı.
"Türkiye IŞİD'e ve Kürtlere karşı yürüttüğü operasyonların bedelini ağır biçimde ödüyor.
"Yeni saldırıların yaşanması ve daha fazla kanın akması neredeyse kesin.
"Son saldırı IŞİD'in tüm izlerini taşıyor. Batılı yaşam tarzını yaşayan sivillerin hedef alınması örgütün kabul edilemez bir özelliği.
"Mutluluğu tercih edenlerin böylesine vahşice öldürülmesinin yarattığı tezat, tepkiyi artırıyor. Batı'daki tepki büyüdükçe de daha fazla yaşadığı topluma yabancılaşmış Müslüman'ı IŞİD'e itiyor.
"Son saldırının zamanlaması, Rusya ve Türkiye tarafından hazılanan ve Suriye'de ilân edilen ateşkesle de bağlantılı olabilir.
"Radikal İslamcılar kısa süre öncesine kadar IŞİD'e silah sevkiyatına ses çıkarmayan Türkiye'nin şimdi ağırlığını IŞİD'le mücadeleden yana koymasına öfkeli.
"Rusya'yla varılan anlaşmayı bir ihanet olarak görüyorlar. Özgür Suriye Ordusu ve İstanbul merkezli Suriyeli muhalifler de Türkiye'nin bu reel siyaset hamlesi konusunda rahatsız.
"Batı'nın bu kritik dönemeçte Türkiye'ye verebileceği tüm desteği vermesi gerek. Özellikle başarısız darbe girişimi sonrasında Batı'nın gayretsiz desteği ve tüm muhalefetin susturulması yönünde atılan tasfiye adımlarına getirilen haklı eleştiriler, Türkiye'nin NATO ile ilişkilerini tehlikeli biçimde gerdi.
"Rusya'yla yapılan Suriye ateşkesinde Batı Türkiye'nin ortağı değildi. Kilit öneme sahip bir NATO müttefikinin Moskova'yla yakınlaşma hızı da Batı'yı son derece tedirgin etmiş durumda.
Times gazetesi, "Batılı ülkeler Türkiye'yi eleştirirken seçtikleri kelimelere dikkat etmeli ve IŞİD konusunda ellerindeki tüm istihbaratı Ankara'yla paylaşmalı" diyor.
"Ancak taraflar makul davranıyor ve ne Amerika, ne de Türkiye'nin Avrupalı ortakları ateşkes anlaşmasını bozmaya çalışıyor.
"Anlaşma BM Güvenlik Konseyi tarafından da oybirliğiyle desteklendi.
"Türkiye'nin ılımlı Suriye muhalefetinin çıkarlarını koruması konusunda Batı'nın Türkiye'ye her zamankinden fazla güvenmesi gerek.
"Böylelikle Ankara'ya ileride başlayabilecek barış görüşmelerinde Türkiye aracılığıyla Batı'yı da temsil edebileceğinin mesajı verilmeli.
"Bir diğer destek ise istihbarat alanında olmalı. Batılı ülkeler IŞİD konusunda ellerindeki tüm istihbaratı Türkiye'yle paylaşmalı.
"Batı'nın Erdoğan'ı kitlesel tasfiyelerin ters tepebileceği konusunda uyarması doğru ve haklı. Ancak bu huysuz ve zaman zaman aşırı şüpheci olabilen Cumhurbaşkanı'na seslenirken seçtiği kelimelere de dikkat etmeli.
"Türkiye hayati bir müttefik. Bu trajedi karşısında tüm iyi dileklerimize ve yardımımıza ihtiyacı var."
Henüz Yorum Yapılmamış.
- 2017’DE AGİT MİNSK GRUBU ABD EŞBAŞKANLIĞI GÖREVİNİ RİCHARD HOGLAND GEÇİCİ OLARAK ÜSTLENECEK Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 03.01.2017
- IŞİD'DEN SALDIRI HAZIRLIĞI İÇİN PARA İSTEYEN SURİYELİ MÜLTECİ ALMANYA'DA TUTUKLANDI Avrupa - AB 03.01.2017
- TALİBAN AFGANİSTAN'IN SANGİN İLÇESİNE SALDIRDI Asya - Pasifik 03.01.2017
- GUTERRES'İN İLK İCRAATİ HİNT CASUSU Asya - Pasifik 03.01.2017
- TÜRKİYE VE RUSYA DEAŞ HEDEFLERİNİ VURDU Asya - Pasifik 03.01.2017
-
25.01.2016
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
12.06.2024
THE TRUTH WILL OUT -
27.03.2023
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
17.03.2023
PATRIOTISM PERVERTED -
23.02.2023
MEN ARE LIKE THAT -
03.02.2023
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
16.12.2022
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
07.12.2022
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
07.12.2022
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
01.01.2022
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
01.01.2022
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
03.06.2020
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
08.04.2020
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
12.06.2018
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
02.12.2016
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
01.07.2016
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
10.03.2016
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
24.01.2016
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
AVİM Konferans Salonu 08.05.2026
“GÜNÜMÜZDE DİNİN SİYASET ÜZERİNDEKİ ETKİSİ: PATRİKHANE ÖRNEĞİ” BAŞLIKLI KONFERANS
