SAİRUN KOALİSYONU: SİYASİ GÜÇLER SEÇİMLERİN YAPILMASINI İSTEMİYOR
Paylaş :
PDF İndir :

06.07.2020


Türkmeneli TV (5 Temmuz 2020)

 

Irak'ta erken parlamento seçimlerinin yapılması ile ilgili olarak Sairun Koalisyonundan açıklama geldi.

Sairun Kaolisyonu, siyasi güçlerin erken parlamento seçimlerinin yapılmasını istemediğini belirterek, komiserliğin ve seçim yasasının çalışmalarını aksatmak,dosyanın ertelenmesi temelini gösterdiğini bildirdi.

Sairun Koalisyonu Milletvekili Bedir El Ziyadi yaptığı bir açıklamada,Tüm Siyasi Güçlerin, bilinen nedenlerle erken seçimlerin yapılmasından kaçındığını belirterek,Seçim yasası, seçim komisyonunun çalışmalarının aksaması ve seçimlerin yapılacağı idari birimlerin belirlenmesinde mutabakata varılamaması ve sandalye dağılımı, seçimlerin yapılmasında ciddiyet eksikliğinin bir göstergesi olduğunu dile getirdi.

Milletvekili Bedir Ziyadi yaptığı açıklamada,artık Irak toplumunun bu zorluk ve gösterileri kaldıramayacak duruma geldiğini aktararak, bir kaç ay önce değişim için yüzlerce kişinin gösteriler yaptığını söyledi.

Ziyadi, artık siyasi tarafların halkın taleplerini yerine getirmesi gerektiğini bildirdi.

https://www.turkmenelitv.com/haberler/irak/item/30524-sairun-koalisyonu-siyasi-gucler-secimlerin-yapilmasini-istemiyor.html




Henüz Yorum Yapılmamış.