RUSYA'YA BİR ŞOK DAHA! SON ANITI DA YIKTILAR
Paylaş :
PDF İndir :

15.05.2017


Milliyet (14 Mayıs 2017)
Üç yıl önce Ukrayna'daki ihtilalin ardından ülke genelinde Sovyetler Birliği'nin önde gelen siyasetçilerinin heykelleri peşpeşe yıkılırken, Sovyet Devrimi'nin lideri Lenin'in Kiev'deki son anıtı da, yıkıldı.
Segodnya gazetesinin haberine göre, Kiev'in Golosiyevskiy ilçesinde sanayi bölgesinde yer alan bir Lenin anıtının kaldırılması için daha önceden Kiev Belediyesi'nin para tahsis edip anıtın kaldırılması için belediye işçilerini göndermiş olmasına karşılık, işçilerin Lenin anıtını bulamadıkları ve sahte bir tutanakla, Lenin anıtının kaldırıldığını yazdıkları ortaya çıktı.

Aylar sonra Lenin anıtının hala aynı yerde durduğunun anlaşılması üzerine, Lenin anıtının bulunduğu arsanın sahibi, belediyenin ikinci kez anıtı kaldırmak için ödenek ayırmayı reddetmesi üzerine, anıtı kendi imkanlarıyla kaldırdı.

Ukrayna'da Batı yanlısı kesimler tarafından üç yıl önce gerçekleştirilen ihtilal sırasında başkent Kiev'in merkezinde bulunan Lenin heykeli Radikal milliyetçi gruplar tarafından yıkılmış ve bu olay, Kiev'deki ihtilalin radikalleşmesini sağlayan bir dönüm noktası olmuştu.

Son üç yılda Ukrayna'daki üç bin civarındaki Lenin anıtlarının tamamına yakını kaldırılırken, 31 yıl önce dünyanın en büyük çevre fekaletinin yaşandığı ve girişe yasak bölge ilan edilen Çernobil bölgesinde hala Lenin anıtlarının bulunduğu belirtiliyor.
Dünyayı sarsan siber saldırıda şüpheliler Rusya ve ABD
99 ülkeyi etkileyen ve banka, metro seferleri gibi kamuya ilişkin hizmetleri durduran siber saldırının kime ait olduğu araştırılıyor.
14.05.2017 - 12:03
Haberler Teknoloji
   
Dünyayı sarsan siber saldırıda şüpheliler Rusya ve ABD

WannCry’ı kimin ürettiği henüz kesin olarak bilinmese de Amerikan New York Times gazetesi, Amerikan ulusal Güvenlik Kurumu’na (NSA) işaret etti. Gazete, istihbarat kaynaklarına dayandırdığı haberde, yazılımın Windows işletim sistemindeki bir güvenlik açığını kullanarak bilgisayarlara sızma amacıyla üretildiğini öne sürdü.

Fidye yazılımı, uzun bir süredir siber hırsızların sıkça kullandığı bir yöntem. Bu virüsler, bilgisayarlara bulaşıp kısa sürede çok kazanç sağlıyorlar. İzi sürülmesi zor olan sanal para birimi Bitcoin sayesinde kolaylıkla ödemeleri alabiliyorlar. Farklı sanal fidye çeteleri, aralarındaki rekabet arttıkça zararlı kodlarını yayabilmek için yeni ve daha etkili yöntemler arayışına girdi.

OLAĞAN ŞÜPHELİ RUSYA
Her ne kadar WannaCry virüsü Amerikan istihbaratı tarafından üretilmiş olsa da Rusya’yla ilişkilendirilen ‘Shadow Hackers’ adlı grubun, bu yazılımı geçen ay internet üzerinden yayımladığının ortaya çıkması, şüpheleri Moskova’ya yöneltti. İngiliz Telegraph gazetesinin haberine göre, ABD’nin Suriye saldırısının ertesi günü Shadow Brokers hacker grubu, ABD Başkanı Donald Trump’a ‘uyarı’ yayınlayarak saldırıyı kınadı.




Henüz Yorum Yapılmamış.

Kaynaklar:

Analiz
Yorum
Blog
Rapor
Bülten