RUSYA KIRIM İÇİN HAZIRLANIYOR
Paylaş :
PDF İndir :

16.03.2014


17.03.2014

 

EuroNews

 

 

Kırım’da yapılan referandumun ardından Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma bölgenin federasyona katılımı için gerekli yasayı bir an evvel kabul edecek.

 

İnterfax haber ajansına göre Meclis Başkanı Sergey Neverov Kırım halkının açıkça Rusya Federasyonu’na katılmak isteğini gösterdiğini belirtti.

 

Kırım’daki referandumu 25 ülkeden 125 gözlemcinin izlediği belirtildi. Ama bunların hiçbirisi uluslararası organizasyonlar tarafından tanınmıyor:

 

“Bir referandum temiz ve doğru bir şekilde yapılabilir. Avrupa Birliği İskoçya için aynı şeyi yapıyor. Bu mümkün ama eski Sovyet cumhuriyetlerinde her şey çok hızlı gelişiyor, bu demokrasiye giden farklı bir yol olabilir.”

 

Dün yapılan referandumdan zaten bu yönde bir sonuç bekleniyordu. Çoğunluğunu etnik Rusların oluşturduğu 2 milyon nüfuslu bölge uzun süredir üzerinde herhangi bir işaret taşımayan Rus askerlerinin kontrolündeydi.

 

 

Copyright © 2014 euronews

 

 

 




Henüz Yorum Yapılmamış.