Yeni Şafak, 12 Ocak 2017
Suriyeli muhalifler, Esed rejimi ve destekçilerinin ihlalleri nedeniyle ateşkesin ciddi tehdit altında olduğunu açıkladı. ÖSO Siyasi Büro üyesi Dalati, “Esed rejimi ihlallere son vermedi ve Rusya, rejimin garantörlüğü konusunda zayıf kaldı” dedi.
Suriyeli muhalifler, Esed rejimi ve destekçilerinin ihlalleri nedeniyle ateşkesin ciddi tehdit altında olduğu belirterek, Rusya'nın rejimin garantörlüğü konusunda zayıf kaldığını ifade ediyor. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Siyasi Büro üyesi Rami Dalati, “Esed rejimi ihlallere son vermedi ve Rusya, rejimin garantörlüğü konusunda zayıf kaldı. Çünkü askeri olarak karada söz sahibi olanlar İranlılar. Ruslar ise havada etkili.” dedi.
İRANLI TERÖRİSTLER BARADA'DA SALDIRIYOR
Şam'ın batı kırsalında bulunan Barada Vadisi'ndeki ihlallerle ilgili Dalati, ateşkesten 2 gün önce büyük saldırılara maruz kalan bu bölgenin, Hizbullah tarafından ele geçirilmeye çalışıldığını söyledi. Hizbullah'ın, Barada Vadisi'ne girmeye çalışan 4 Rus generale engel olduğunu ve kaynaklarının bu bilgiyi doğruladığını aktaran Dalati, “Nedenini bilmiyoruz. Hizbullah'ın ateşkes istemediği için böyle yapmış olabileceğini tahmin ediyoruz" diye konuştu.
DOĞU GUTA'DA SAVAŞ VAR
Ceyşu'l-İslam Siyasi Büro Başkanı Muhammed Bayraktar ise “Barada Vadisi son derece önemli. Burası demografik yapısı değiştirilmesi planlanan yerlerden biri. Rejim bu bölgeleri vurmaya devam etti. Tüm bunlar, Barada Vadisi'ne askeri varlıklarını dayatma çabası. Burası, özellikle Hizbullah için stratejik öneme sahip bir bölge.” değerlendirmesinde bulundu. Ahraru'ş-Şam sözcüsü Ahmed Ali ise rejimin, ateşkesi, Şam çevresindeki bölgeleri kontrolü altına almak için kullanmaya çalıştığını söyledi. Ali, “Halkını öldüren Suriye rejiminin yanında savaşan mezhepçi Şii milisler, korkunç suçlar işliyor. Aynı şekilde Esed'in sağladığı kolaylıklarla bulundukları bölgelerin demografik yapısını değiştirmeye çalışıyorlar.” dedi.
Henüz Yorum Yapılmamış.
- MEDVEDEV: RUSYA, BÜYÜK İMKANLARINI ANLAYAN YATIRIMCIYA AÇIKTIR Asya - Pasifik 13.01.2017
- DEAŞ GİDENE KADAR ÇIKMIYORUZ Irak 13.01.2017
- İÇİŞLERİ BAKANLIĞININ YENİ TANITIM PANOSU Balkanlar 13.01.2017
- MOODY’S: ARALARINDA KARABAĞ DA OLMAK ÜZERE ÇATIŞMALAR BDT ÜYESİ ÜLKE EKONOMİLERİ ÜZERİNDE ETKİLİ OLMAKTA Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 13.01.2017
- AVUSTURYA İÇİŞLERİ BAKANI KOSOVA ZİYARETİNDE Balkanlar 13.01.2017
-
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
THE TRUTH WILL OUT -
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
PATRIOTISM PERVERTED -
MEN ARE LIKE THAT -
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
"TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİNİN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI" BAŞLIKLI KONFERANS