Milliyet, 10 Nisan 2016
Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, yaptığı açıklamada Türkiye'nin Karabağ açıklamasını eleştirdi. Medvedev, Türkiye’nin Karabağ’daki çatışmalar konusunda ateşkes çağrısı yapmak yerine taraflı açıklamalarda bulunmasının endişe yarattığını söyledi.
Rusya'dan küstah açıklama: Karabağ krizinde Türkiye faktörü olabilir
Rossiya 24 televizyonunda yayınlanan Vesti v Subbotu programında konuşan Mededev, bazı güçlerin Karabağ krizinin sonuçları ve bu krizin Ortadoğu krizine etkisini dikkatle takip ettiğini belirterek şunları söyledi: “Karabağ krizinin etkilerinin Ortadoğu’ya ve Rusya’ya nasıl etki ettiğini dikkatle analiz eden güçler var. Tüm krizler bir süre sonra öyle ya da böyle siyasi kararların alınmasında bir faktör olabiliyor. Bu nedenle bu krizi dışarıdan etkileyen faktörler olabileceğini de ihtimaller arasında görüyorum. Bu konuda Türkiye faktörü muhtemelen var, zira Türkiye kriz konusunda pozisyonunu belli etti."
Türk yetkililerin Azerbaycan’a destek verdikleri yönündeki açıklamalarına değinen Medvedev, “Sakin olmak, müzakere masasına oturmak ve ateşkes çağrısı yapmak yerine farklı ifadeler kullanıldı. Neden, ateşi körüklemek için mi? Bunlar kesinlikle endişe verici” dedi.
‘KÜÇÜK ÇAPLI ATEŞKES İHLALLERİ VAR’
Medvedev ayrıca, Karabağ’da ateşkesin sürdüğünü, ihlallerin olduğunu ancak yoğun olmadığını belirterek “Karabağ’da ateşkes sürüyor. Zaman zaman ateş ediliyor, ancak bu ihlaller küçük çaplı” diye konuştu.
Rusya Başbakanı ayrıca Karabağ’daki krizi ‘durdurmanın’, insanların hayatlarını kaybetmesinden daha iyi olduğunu söyledi. Medvedev “Krizi durdurmak, alelacele çözmeye çalışıp kan dökmekten iyidir” dedi.
‘AZERİ VE ERMENİ Genelkurmay BAŞKANLARI Moskova’DA GÖRÜŞTÜ’
Azerbaycan ve Ermensitan’la işbirliği olan Rusya için gerginliğin tırmanmamasının önemli olduğunu vurgulayan Medvedev, Azeri ve Ermeni Genelkurmay Başkanları’nın Moskova’da görüştüğünü belirtti.
Medvedev “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin krizin ilk günlerinde Azerbaycan ve Ermenistan liderlerine telefon açıp, Rusya’nın bu yöndeki pozisyonunu anlattı. Daha sonra da Ermeni ve Azeri Genelkurmay Başkanları Moskova’ya geldi ve ateşkesi ele aldı” ifadelerini kullandı.
Medvedev, Rusya’nın Azerbaycan ve Ermenistan’la askeri ve teknik alanda işbirliğine devam etmesi gerekliğini, bu işbirliğinin bölgede güç dengesinin korunmasında katkısı olduğunu söyledi.
Henüz Yorum Yapılmamış.
- AZERBAYCAN, 18 ERMENİ ASKERİN NAAŞINI VERDİ Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 11.04.2016
- TÜRKLERİN AFİŞİ BOSTON’U AYAĞA KALDIRDI Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 11.04.2016
- SAVUNMA BAKANI HASANOV: ŞEHİTLERİN İNTİKAMI ALINACAK, TOPRAKLAR İŞGALDEN KURTULACAK Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 11.04.2016
- IRAK'TAKİ OLAYLAR Irak 11.04.2016
- ROMANYA’DA SEL FELAKETİ Balkanlar 11.04.2016
-
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
THE TRUTH WILL OUT -
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
PATRIOTISM PERVERTED -
MEN ARE LIKE THAT -
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
"TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİNİN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI" BAŞLIKLI KONFERANS