RUSYA'DA ORTA ASYA ÜLKELERİNE YAPTIRIM TEKLİFİ
Paylaş :
PDF İndir :

03.05.2016


Yeni Akit, 02 Mayıs 2016

Orta Asya ülkelerinden gelen kişilerin Rusya'da önemli cinayetler işlediklerini belirten Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Frants Klintseviç, Orta Asya ülkeleriyle vize rejimine geçilmesini önerdi.

 

Rusya'nın Sızrani kentindeki bir polis müdürünün ve ailesinin Orta Asya cumhuriyetlerinden gelen kişiler tarafından vahşi şekilde öldürülmesine tepki gösteren Klintseviç, "Her şeyin bir sınırı var. Yaşanan bu gelişme bardağı taşırdı. Özbek bir bakıcının Moskova'da bir çocuğu vahşi şekilde öldürmesi de hafızalardaki tazeliğini koruyor" diye konuştu.

 

"Devletimiz bir karar vermeli. Eski Sovyet ülkeleriyle ilişkiler mi yoksa Rusya halkının güvenliği mi daha önemli?" diye devam eden Klintseviç, Orta Asya ülkeleriyle vize rejimi uygulanmasını istediğini ve bunun için elinden geleni yapacağını vurguladı. Senatör, Rusya vatandaşlığı almak isteyenler için şartların daha da zorlaştırılması gerektiğini de kaydetti.




Henüz Yorum Yapılmamış.