Kırım Haber Ajansı, 21 Eylül 2016
Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Ukrayna milletvekillerine Kırım’ı işgalden kurtarmaya yönelik eylemlere durmadandevam etme çağrısı yaptı.
Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı, Ukrayna milletvekili Refat Çubarov, Ukrayna Parlamentosu’nun bugün, 21 Eylül tarihinde düzenlenen toplantısında yaptığı konuşmada, Kırım’ın sivil ablukası eylemi sayesinde Kırım’ın işgaline son verilmesi konusunun, uluslararası siyasi arenada önemli konulardan biri olduğunu kaydetti.
QHA muhabirinin bildirdiğine göre, Refat Çubarov, şöyle konuştu: “Bir yıl önce “Kırım’ın Sivil Ablukası Eylemi” başladı. Yüzlerce, ardından ise binlerce Ukraynalı yurtsever, bahse konu eylemin başlatıcıları olan Kırım Tatar aktivistleri ile omuz omuza durdu. Eylem sayesinde Ukrayna nihayet, Rusya’ya karşı uygulanan uluslararası yaptırımların bir kısmına katılmış oldu. Ama en önemlisi, söz konusu eylem sayesinde Kırım’ı işgalden kurtarma konusu, uluslararası siyasetin gündeminde yeniden yer aldı. Eylem katılımcılarının, Kırım’ı işgal eden Rusya’yı Kırım’ı geçindirme harcamalarını onlarca kata arttırmaya mecbur kıldı.”
Ukrayna Parlamentosu’nun, işgal edilen Kırım’da düzenlendiğinden dolayı Rusya Devlet Duması seçimlerini tanımama kararıyla sınırlı kalmaması gerektiğini ifade eden Çubarov, Parlamento’nun Rusya’nın etkili uluslararası kuruluşlarından atılmasına yönelik aktif diplomatik süreci başlatması gerektiği fikrini paylaştı.
Refat Çubarov, “Dün (20 Eylül) tamamen haklı ve doğru bir adım attık. Şimdi ise ortaklarımızın da benzer kararı kabul etmesi için elimizden geleni yapmalıyız. Rusya, saldırgan ülke olarak Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM), Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi’nden derhal atılmalı” diye kaydetti.
Bunun dışında Refat Çubarov, yaptığı konuşmasında, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da, Ukrayna’ya ve dinine sadakatini savunan 17 Kırım Tatar yurtseverinin tutuklu bulunduğuna değindi. Çubarov, siyasi tutuklular konusunun Ukrayna Cumhurbaşkanı ve diğer devlet organlarının faaliyetlerinde öncelikli olması gerektiğini belirtti.
Henüz Yorum Yapılmamış.
- FRANÇOIS HOLLANDE: ERMENİSTAN, BAĞIMSIZLIKTAN BU YANA KATETTİĞİ YOLLA ÖVÜNEBİLİR Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 22.09.2016
- AB’NİN VERGİ CEZALARI YATIRIMCIYI ETKİLEMEDİ Avrupa - AB 22.09.2016
- ALAN DUNCAN: BÜYÜK BRİTANYA, AGİT MİNSK GRUBU EŞBAŞKANLARININ ÇABALARINI TAMAMIYLA DESTEKLİYOR Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 22.09.2016
- ALMAN HÜKÜMETİ DOĞUDAKİ IRKÇILIKTAN ENDİŞELİ Avrupa - AB 22.09.2016
- MUSUL IRAK'IN GELECEĞİNİ BELİRLEYECEK Irak 22.09.2016
-
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
THE TRUTH WILL OUT -
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
PATRIOTISM PERVERTED -
MEN ARE LIKE THAT -
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
"TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİNİN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI" BAŞLIKLI KONFERANS