ROMANYA'DAN MACARİSTAN BAŞBAKANI'NA 'REVİZYONİZM' TEPKİSİ
Paylaş :
PDF İndir :

27.07.2015


27.07.2015

EurActiv

Romanya'daki en büyük azınlık grubunu oluşturan Macarlar, ağırlıklı olarak Birinci Dünya Savaşı'nın ardından Macaristan'dan ayrılan bir bölgede yaşıyor.

Bu konu, zaman zaman iki AB ülkesi arasında tartışmalara yol açıyor.

Haftasonu Transilvanya bölgesine bir ziyaret gerçekleştiren Orban, Facebook sayfasında 'Büyük Macaristan' sembollerinin yer aldığı bazı objelerin fotoğraflarını paylaştı.

Romanya Dışişleri Bakanlığı, resmi Facebook sayfası üzerinden yaptığı açıklamada şunlartı kaydetti:

'Başbakan Orban, pragmatizm çağrısında bulunduktan ve Romanya-Macaristan arasında verimli bir ilişkine desteğini açıkladıktan yalnızca bir gün sonra, Büyük Macaristan sembollerini de içeren görüntüler yayınlamayı tercih etmiştir. Bu revizyonist sembollerin, bizzat başbakan tarafından desteklenmesi kesinlikle kabul edilemez.'

Macaristan'ın devlet haber ajansı MTI'ye açıklamalarda bulunan Orban'ın sözcüsü Bertalan Havasi, bu fotoğraflarda yalnızca 'tarihi sembollerin' yer aldığını söyledi.

Son dönemde aşırı sağcı Jobbik partisine oy kaybeden Orban, 'idam' ve 'göç' gibi konulardaki çıkışlarıyla komşuları ve diğer AB ülkelerinin tepkisini çekmişti.

http://www.euractiv.com.tr/abnin-gelecegi/article/romanyadan-macaristan-basbakanina-revizyonizm-tepkisi-031914
 




Henüz Yorum Yapılmamış.