Arkeolojik Haber (20 Mart 2019)
Bulgaristan Meclis Kültür ve Medya Komisyonu Başkanı Vejdi Raşidov, Bulgaristan ve Türkiye'nin birlikte arşiv ve arkeoloji araştırması yapma potansiyeline sahip olduğunu söyledi.
Bulgaristan'ın İstanbul Başkonsolosluğu ve İstanbul Üniversitesi (İÜ) iş birliğiyle düzenlenen "Bulgaristan'a Bakış" sergisinin açılışına katılan Bulgaristan Meclis Kültür ve Medya Komisyonu Başkanı Vejdi Raşidov, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ile gerçekleştirdiği resmi görüşmede, ”Bulgaristan ve Türkiye, birlikte arşiv ve arkeoloji araştırması yapma potansiyeline sahiptir ve böylesi girişimler iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi içi teşvik olacaktır” dedi.
Raşidov, her iki ülkenin sahip olduğu mükemmel uzmanlarının, örneğin Sofya'daki Ulusal Kütüphanesi’nin sahip olduğu değerli İslam arşivlerini detaylı bir şekilde birlikte araştırabileceği ve yaptıkları bilimsel çalışmaların sonuçlarının özel bir sergi ile tanıtılabileceği kanaatindedir. Raşidov, kısa bir süre önce Türkiye Büyük Millet Meclisi ziyaretinde de görüştüğü bir konu olan kültürel mirasın korunması ve restorasyonunda ortak çabaların da büyük fırsatlar sağladığını belirtti.
Yapılan görüşmede Raşidov, Prof. Dr. Mahmut Ak’a Bulgaristan Meclisi adına bir onur plaketi sundu.
Raşdov, Bulgaristan İstanbul Başkonsolosluğu tarafından İstanbul Üniversitesi’nin desteği ile organize edilen “Bulgaristan’a Bakış” isimli serginin açılışına onur konuğu olarak katılmak üzere İstanbul’u ziyaret etti. Raşidov’un başkanlığındaki heyette, Meclis Kültür ve Medya Komisyonu Başkan Yardımcısı Diana Savateva da yer aldı.
İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası’nda açılan sergide Sofya’daki Ulusal Güzel Sanatlar Akademisi mezunu olan Bulgaristan’ın ünlü ressamları Maria Kılıçlıoğlu Baraz, Ziyattin Nuriev, Dili Bozacieva, Pavlina Kopano, Lili Dimkova, Necmi Murat, Ananstasiya Çirpanova’nın ve Vejdi Raşidov’un beş heykeli olmak üzere toplam 51 tablo ve 13 heykel yer alıyor. Etkinlikte özel konuk olarak Sofya Sveti Kliment Ohridski Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Atanas Gerdjikov da hazır bulundu.
Vejdi Raşidov, Bulgaristan’ın İstanbul Başkonsolosu Angel Angelov’u sergiden dolayı tebrik ederek Bulgaristan’da eğitim görmüş ve halihazırda Türkiye’de çalışan ressamların eserlerinin Sofya’da da sergilenmesini temenni etti.
https://www.arkeolojikhaber.com/haber-rasidov-bulgaristan-ve-turkiye-ortak-arsiv-ve-arkeoloji-arastirmasi-yapabilir-20264/
Henüz Yorum Yapılmamış.
- 'ABD İŞGALİ, IRAK'TA DEVLET MÜESSESESİNİ DAĞITTI' Irak 21.03.2019
- TİKA BOSNA HERSEK'TE 850 PROJEYİ HAYATA GEÇİRDİ Balkanlar 21.03.2019
- AVRUPALI IRKÇILARIN KOMPLO TEORİSİ 'BÜYÜK YER DEĞİŞTİRME' NEDİR? Avrupa - AB 21.03.2019
-
DARİGA NAZARBAYEVA KAZAKİSTAN SENATOSU BAŞKANI SEÇİLDİ Asya - Pasifik 21.03.2019
-
MAY: BREXİT 30 HAZİRAN'A ERTELENSİN Avrupa - AB 21.03.2019
-
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
THE TRUTH WILL OUT -
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
PATRIOTISM PERVERTED -
MEN ARE LIKE THAT -
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
"TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİNİN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI" BAŞLIKLI KONFERANS