HaberTürk, 27 Kasım 2016
IKBY Peşmerge Güçleri Sincar Cephesi Sorumlusu Lezgin, Sincar ve diğer bölgelerdeki PKK varlığından rahatsız olduklarını belirterek, "PKK sadece Şengal için değil tüm Kürdistan bölgesi için tehdittir" diye konuştu
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Güçleri Sincar Cephesi Sorumlusu Serbest Lezgin, terör örgütü PKK'ya Irak'ı terk et çağrısında bulunarak, "PKK bizim için bir sorun ve kriz çıkarmadan Şengal (Sincar), Kandil, Süleymaniye, Kerkük, Mahmur ve diğer tüm bölgeleri terk etmelidir. PKK sadece Şengal için değil tüm Kürdistan bölgesi için tehdittir." dedi.
Lezgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Musul'a bağlı Sincar ilçesi ile diğer bölgelerdeki PKK varlığından rahatsız olduklarını belirtti.
PKK'nın, IKBY'nin içişlerine müdahale etmekten vazgeçmesini ve tüm bölgelerden çıkması gerektiğini vurgulayan Lezgin, şunları söyledi:
"Sınırlarımız bellidir. Zaten yeterince problem ve krizle boğuşuyoruz. PKK, bizim için bir sorun ve kriz çıkarmadan Şengal, Kandil, Süleymaniye, Kerkük, Mahmur ve diğer tüm bölgeleri terk etmelidir. PKK sadece Şengal için değil tüm Kürdistan bölgesi için tehdittir. Bu sorun yıllardır devam ediyor. PKK'nın, Kürdistan bölgesinin içişlerine müdahalesi yeni değildir. Doğrusu örgütün varlığı bizim için büyük bir problem ve baş ağrısının kaynağıdır."
"
IKBY'DEN SİNCAR TEPKİSİ: "PKK HAYAL GÖRMESİN"
Lezgin, terör örgütü PKK'nın, YPG, YBŞ ve daha birçok farklı isimlerle Sincar'da varlık gösterdiğini aktararak, "Tüm bu örgütlerin, PKK olduğunu biliyoruz. Hangi adı alırlarsa alsınlar bunlar PKK'dır. Bunların varlığı bölge halkı üzerinde ciddi bir tehdittir. Gelecekte neye kalkışacaklarını kestiremiyoruz. Şengal halkı sürekli olarak bu emellerin kurbanı olmaktan korkuyor. PKK'nın buradaki varlığı nedeniyle yeni bir trajedi yaşamak istemiyor." değerlendirmesinde bulundu.
PKK’nın Sincar'da Ezidi çocuklarını kullandığını anlatan Lezgin, "Mesela PKK, 8 ila 10 yaşındaki erkek ve kız çocuklarını götürüp ideolojik eğitim verdikten sonra onları silah altına alıyor. Bu çokça yaşanan bir hadisedir." dedi.
Sincar'ın batısının Suriye ile sınır olması nedeniyle PKK militanlarının diledikleri zaman gidip geldiklerini, Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi'nin de PKK'ya benzer bir amacının ve projesinin olduğunu ileri süren Lezgin, şunları kaydetti.
"Haşdi Şabi'nin içindeki bazı grupların, PKK ile işbirliği içinde olduğuna dair bilgimiz var. Bunlar, bölgede PKK'ya para ve silah yardımında bulunuyor. Burada Irak hükümetinin ne çıkarı olduğunu merak ediyorum. PKK'ya yardım edilmesinin Irak'ın çıkarına olmayacağına inanıyorum. PKK ile ilişki kuran ve işbirliğini geliştiren Haşdi Şabi gruplarının da Şengal'de bazı projelerin peşinde olduğunu düşünüyorum. Çünkü Şengal Dağı ve bölgesi stratejik açıdan büyük öneme sahiptir. O nedenle Haşdi abi burayı Suriye ve Irak'taki Şii grupların ana üssü haline getirmek, aynı zamanda irtibat ve koordinasyon merkezi şeklinde kullanmak istiyor. PKK ile geliştirdikleri işbirliğinin de bu amaç doğrultusunda olduğu kanaatindeyim."
Henüz Yorum Yapılmamış.
-
RUSYA'DAN TÜRKİYE'YE ŞANGAY 5'LİSİ CEVABI Asya - Pasifik 28.11.2016
- BAKAN ARSLAN TÜRKMENİSTAN'DA: Asya - Pasifik 28.11.2016
- PAKİSTAN'DA ASKERİ ÜSSE SALDIRI Asya - Pasifik 28.11.2016
- 'RUSYA PYD KONUSUNDA ABD İLE AYNI FİKİRDE' Asya - Pasifik 28.11.2016
- PAKİSTAN’DA GÖZ DOLDURDU Asya - Pasifik 28.11.2016
-
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
THE TRUTH WILL OUT -
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
PATRIOTISM PERVERTED -
MEN ARE LIKE THAT -
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
"TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİNİN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI" BAŞLIKLI KONFERANS