VOA, 14 Mayıs 2016
Amerika’nın Sesi’nin iki muhabiri, bu hafta Pakistan ve Irak’ta yetkililerce taciz edildi ve tartaklandı. Muhabirlerden biri Amerika’nın Sesi’nin Peştuca yayın yapan Deewa Radyosu’na, diğeriyse Kürtçe Servisi’ne çalışıyor.
Olaylarla ilgili açıklama yapan Amerika’nın Sesi Genel Müdürü Amanda Bennett, iki ülkede güvenlik güçlerinin, işleri yalnızca doğru bilgi almak olan VOA muhabirlerini taciz etmesi ve tartaklamasının kendisini dehşete düşürdüğünü söyledi. Bennett, kendilerine gözdağı verilmesinin ters tepki yaratacağını, Amerika’nın Sesi’nin doğruları araştırma ve paylaşma çabalarından caydırılamayacağını söyledi.
Deewa Radyosu’na çalışan Naimatullah Serhadi, Perşembe günü Belucistan’a bağlı Çaman bölgesinde işten eve dönerken polis tarafından gözaltına alınmış, kendisini Amerika’nın Sesi muhabiri olarak tanıtınca da polis tarafından feci şekilde dövülmüştü. Burnu kırılan Serhadi, yoldan geçen birinin polisleri ikna edip uzaklaştırması sayesinde kurtuldu.
Serhadi’ye düzenlenen saldırının ardından Çaman’da yerel gazeteciler protesto eylemi düzenledi. Deewa Radyosu, Pakistan’ın Afganistan sınırındaki kuzeybatı bölgelerinde yaşayan kişilere yönelik Peştuca yayınlar yapıyor.
Aynı gün Irak’ın Süleymaniye kentinde de Amerika’nın Sesi Kürtçe yayınlar bölümüne çalışan Jiyar Muhammed, Süleymaniye’de bir cami dışında düzenlenen protesto eylemini izlerken yerel Kürt polisin saldırısına uğradı. Muhammed’den cep telefonu ve fotoğraf makinesini isteyen polis, denileni yapmayı reddeden muhabiri dövdü ve gözlüğünü kırdı. Muhammed’e saldıran polis, diğer arkadaşları tarafından uzaklaştırılırken muhabir ekipmanını geri alarak protesto eylemini izlemeye devam etti.
Henüz Yorum Yapılmamış.
- GÜVENLİK KONSEYİ KOSOVA’DAKİ DURUMU BUGÜN GÖRÜŞECEK Balkanlar 16.05.2016
- IRAK'TAKİ KYB VE GORAN ARASINDAKİ SİYASİ ANLAŞMA Irak 16.05.2016
- RUSYA'DAN DAEŞ'E KİMLİK YARDIMI! Asya - Pasifik 16.05.2016
- ERMENİSTAN KARABAĞ’IN “BAĞIMSIZLIĞI” TANIMAYI REDDETTİ Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 16.05.2016
- ALMAN FEDERAL MECLİSİ'NDE 1915 OLAYLARI OYLAMASI 2 HAZİRAN'DA YAPILACAK Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 16.05.2016
-
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
THE TRUTH WILL OUT -
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
PATRIOTISM PERVERTED -
MEN ARE LIKE THAT -
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
"TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİNİN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI" BAŞLIKLI KONFERANS