NORVEÇ’TE 12 BAKANLIK SİBER SALDIRIYA UĞRADI
Paylaş :
PDF İndir :

25.07.2023


EuroNews (24 Temmuz 2023)

 

Norveç hükümeti, 12 bakanlığın siber saldırıya uğradığını açıkladı. Başbakanlık, dışişleri, savunma ve adalet bakanlıklarının farklı bir "IT platformu" kullandıkları için bu siber saldırıdan etkilenmedikleri bildirildi.

Başbakanlık bünyesinde bakanlıkların iletişim ağından sorumlu servisin yöneticisi Erik Hope düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, internet tedarikçilerinin birinin platformunda bir teknik sorun belirlendiğini belirterek, tespit edilen siber saldırının söz konusu tedarikçinin platformundaki "olağandışı" trafik nedeniyle ortaya çıkarıldığını bildirdi.

Siber saldırının arkasında kimin olduğu konusunun ilgili birimler tarafından araştırıldığını belirten Hope, “Bunun arkasında kimin olduğu ve saldırının etkisinin boyutunu söylemek için henüz çok erken.” dedi.

 

Devamı için tıklayınız




Henüz Yorum Yapılmamış.