MERKEL: TÜRKİYE İLE İMZALANAN MÜLTECİ ANLAŞMASINI AFRİKA ÜLKELERİ İLE DE YAPMALIYIZ
Paylaş :
PDF İndir :

28.06.2018


EuroNews (28 Haziran 2018)​

Almanya Başbakanı Angela Merkel mülteci sorununun Avrupa Birliği'nin varoluşsal sorunlarından biri olduğunu belirtti.

Brüksel’de gerçekleşecek Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi öncesinde Almanya Parlametosu’nda konuşan Merkel 'mülteci krizine' ilişkin açıklamalarda bulundu.

Merkel, Afrika'dan gelen kaçak göçmen akımını kontrol altına alabilmek için Türkiye ile olduğu gibi Afrika devletleriyle de anlaşma yapılması gerektiğini belirti.

Ayrıca Alman Şansölye 2015’te ülkesinin kapılarını göçmenlere açarak tek taraflı bir karar almadıklarını ve bunu aynı zamanda Avusturya ile Macaristan’ın yükün hafifletmek için yaptıklarını vurguladı.

Avrupa'da patlak veren 'göçmen sorunu' Almanya’nın iç siyasetinde de krize sebep oldu.

Merkel’in lideri olduğu Hristiyan Demokrat Birlik Partisi göçmen kriziyle ilgili AB düzeyinde çözüm bulunması gerektiğini düşünürken, kolisyon ortaklarından CSU lideri Seehofer daha önce başka bir AB ülkesine iltica başvurusu yapanların Almanya'ya gelmesini önlemek, bunu da gerekirse federal polis teşkilatının müdahalesiyle yapmak istiyor.

Merkel'e sorunu AB düzeyinde çözmesi için haziran sonuna kadar süre tanıyan Seehofer, aksi takdirde zorlukla kurulan üç aylık koalisyonu sonlandırmakla tehdit etti.

Bu nedenle Merkel, son dönemde birçok AB lideriyle bir araya gelmişti. AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker de Alman Şansölye'nin isteği üzerine birçok AB ülkesinin katılımıyla Brüksel’de 24 Haziran’da “mini zirve” gerçekleşmişti.

Siyasi gözlemciler, CDU ve CSU arasında yaşanan bu krizin koalisyonun geleceğini etkileyeceğini ifade ediyor.




Henüz Yorum Yapılmamış.