MCGURK'IN RAKKA'DAN ÇIKARDIĞI DAEŞ İDLİB'E SALDIRIYOR
Paylaş :
PDF İndir :

13.12.2017


Bursada Bugün, 13 Aralık 2017

 

ABD'nin Suriye ve Irak'taki katliamlarından sorumlu olan Brett McGurk'ın Rakka'dan çıkardığı DAEŞ'li teröristler, muhaliflerin kontrolündeki İdlib'e saldırıyor.

 

ABD'nin sömürge valisi Brett McGurk'ın Rakka'dan çıkardığı DAEŞ’li teröristler muhaliflerin elindeki İdlib'e saldırıyor. Rakka'dan tahliye edilen DAEŞ’liler İdlib-Rahcan bölgesinde 5 köyü ele geçirdi. Muhalifler, dörtbir yanı kuşatılmış Rahcan'daki DAEŞ’lilere gizli ve özel yollardan silah ve cephane takviyesi yapıldığını söylüyor. İdlib merkezine ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin mevzilendiği bölgelere yakın noktalara sızan 300'den fazla DAEŞ’linin, saldırı hazırlığında olduğu belirtiliyor.

 

TERÖRİSTLERİN BİR KISMI ABD ÜSSÜNDE KALIYOR

 

Geçtiğimiz haziran ayında Suriye'de Brett McGurk'ın yürüttüğü görüşmelerde, DAEŞ’in Rakka'yı PKK'ya teslimi ve DAEŞ’lilerin ABD'nin belirlediği bölgelere taşınması konusunda anlaşma sağlandı. Anlaşma sonrası Rakka'dan güven içinde çıkarılan teröristlerin bazısı Ras'ul Ayn-Tel Temir bölgesindeki ABD üssüne taşınırken, DAEŞ’lilerin önemli bir kısmı da İdlib'e yönlendirildi. Rakka'dan çıkarılan ve sayıları 4 bin 500'ü aşan DAEŞ’lilerden 1400'ü hem Türkiye sınırı hem İdlib'de çeşitli noktalara yerleştirildi.

 

AFRİN OPERASYONUNU ENGELLEME GİRİŞİMİ

 

Türkiye'ye karşı sınır hattı ile birlikte Hama-Rahcan bölgelerine yerleştirilen teröristler 10 Aralık günü harekete geçti. Muhaliflere karşı başlatılan şok saldırı dalgası sonucu 5 köyü ele geçiren DAEŞ’li teröristler el-Hanadik, Kalat el-Huveyis, Rasim el-Hamam, Ebu Merva ve Suruc köylerinde kontrolü sağladı. Astana'da varılan mutabakat kapsamında Türkiye'nin İdlib'e kuracağı 12 gözlem noktasına yönelik askeri intikalleri sürerken DAEŞ’in İdlib'e saldırması, "Örgütle ABD arasında yapılan anlaşma, Mehmetçiğe ve muhaliflere saldırıyı da kapsıyordu" yorumlarına yolaçtı. İdlib'de savaşan muhalif gruplar, TSK'nın Afrin'e yönelik askeri harekatını engellemek için ABD'nin DAEŞ kozunu yeniden sahaya sürdüğü bilgisini veriyor.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin İdlib kuzeyindeki ilk intikal noktaları olan Salva, Katura ve Bereket Dağı üslerine yakın noktalara sabotaj amaçlı sızan DAEŞ’lilere ek olarak İdlib il merkezine de 300'den fazla teröristin yerleştirildiği bildiriliyor. Rakka'dan İdlib'e DAEŞ’lilerin sızdırılması CIA, PKK-PYD ve el-Muhaberat arasında yürütülen işbirliğiyle sağlanıyor. Muhalif Festakim Kema Umirt Tugayı İstihbarat sorumlusu Ebu Zeyd, Suriye istihbaratının muhalifler aleyhine ABD ve PKK ile işbirliği içerisinde olduğunu ve bu işbirliğinin Ahmed Derviş isimli bir milletvekili üzerinden yürütüldüğünü söyledi. Rakka'dan çıkan DAEŞ’lilerin 'Hama, Şam ve Dera'dan kaçan siviller' gibi gösterilerek muhalif bölgelere geçirildiğini söyleyen Ebu Zeyd, bu plan çerçevesinde DAEŞ’li teröristlere Suriye pasaportu ve sahte kimlik düzenlendiğini söyledi.




Henüz Yorum Yapılmamış.