AB Haber (4 Mayıs 2017)
Avrupa Birliği İstatistik Hizmetleri Eurostat`a göre, Kıbrıs`ta sanayi üretim fiyatları Şubat 2017`ye kıyasla, Mart 2017`de, %1,3, geçen yılın aynı ayına kıyasla da %5,3 arttı. Litvanya (%+ 1,1) ve İrlanda (%+ 0,9) ile birlikte, Kıbrıs, %+ 1,3 artışla, AB`de en büyük aylık artışı oluşturdu.
Sanayi üretimi fiyatlarında en büyük düşüşler Danimarka (%-1,3), Estonya (%-1,1), Yunanistan (%-0,9), İspanya ve Hollanda`da (ikisi de %-0,8) kaydedildi.
Mart 2017`de, sanayi fiyatları Avro bölgesinde %0,3 ve AB28 %0,2 oranında azaldı. Şubat 2017`de sanayi fiyatları her iki bölgede ve Kıbrıs`ta (%0,0) istikrarlı kaldı. Mart 2016`ya kıyasla, Mart 2017`de, Avro bölgesinde %3,9, AB`de ise %4,6 artış gözetlendi.
Şubat 2017`ye kıyasla, Mart 2017`de Avro bölgesinin tümünde görülen sanayi fiyatlarındaki aylık düşüşün, enerji alanındaki fiyatlarda %1,7`lik düşüşten kaynaklandığı belirtilirken, beyaz eşya tüketiminde %0,1, dayanıksız mallar tüketiminde %0,2 ve ara mal fiyatlarında %0,5 artış yaşandı. Enerji dışında, toplam sanayi fiyatları %0,2 arttı.
AB28`de, %0,2 aylık düşüşün, enerji alanındaki fiyatlarda kaydedilen %1,6 düşüşten kaynaklandığı açıklanırken, yatırım malları %0,1, dayanıklı mallar %0,2 ve dayanıksız tüketim malları fiyatları ise %0,4 arttı.
Mart 2016`ya kıyasla, Mart 2017`de, toplam sanayi fiyatlarında kaydedilen %3,9 artışın, enerji alanında %8,2, ara mallarda % 3,9, tüketim ürünlerinde %2,2, yatırım mallarında %0,9 ve dayanıklı mallarda %0,7 oranında kaydedilen artışlardan kaynaklandığı kaydedildi.
Enerji hariç toplam sanayi fiyatlarında %2,4 artış kaydedildi. AB`de fiyatların %4,6 artış nedeninin, enerji alanında %11,9, ara mallarda %3,8, dayanıklı tüketim mallarında %2,2, yatırım mallarında %1,2 ve tüketim ürünleri %0,9 fiyatlarında kaydedilen artışlardan kaynaklandığı belirtildi.
Enerji hariç, toplam sanayi fiyatları %2,5 arttı. En büyük sanayi fiyatları artışı, Belçika (%+ 12,4), Hollanda (%+ 9,2) ve Britanya`da (%+ 8,8) kaydedilirken, Lüksemburg`da (%-3,2) düşüş görüldü.
Bu arada, Eurostat tarafından yayınlanan bir ön tahmine göre, 2017 yılının ilk çeyreğinde, mevsimsel düzeltilmiş GSYİH bir önceki çeyreğe kıyasla, Avro bölgesinde %0,5, AB`de ise %0,4 artış gösterdi. Geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla, mevsimsel düzeltilmiş GSYİH, 2017 yılının ilk çeyreğinde, Avro bölgesinde %1,7, AB`de %1,9 arttı.
Henüz Yorum Yapılmamış.
- YORUM: FRANSA TARİHİNİN EN SERT DÜELLOSU Avrupa - AB 05.05.2017
- RUSYA'DAN FİNLANDİYA'YA ÖNEMLİ ZİYARET Asya - Pasifik 05.05.2017
-
IRAK'TA OKULA FÜZE SALDIRISI Irak 05.05.2017
- IRAK'TAN MISIR'A İLK PETROL SEVKİYATI Irak 05.05.2017
- “BÜYÜK ARNAVUTLUK” İSTEĞİ BALKANLARDA SAVAŞA YOL AÇAR Balkanlar 05.05.2017
-
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
THE TRUTH WILL OUT -
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
PATRIOTISM PERVERTED -
MEN ARE LIKE THAT -
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
"TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİNİN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI" BAŞLIKLI KONFERANS