Yeni Balkan (28 Mart 2017)
Bugün saat 12’de devam etmesi beklenen birinci oturumda, üçüncü madde olan Seçim ve Atamalar Komisyonu Başkanı ve üyelerinin teklifi ile oylanması görüşülecek. Ancak 50’nin üzerinde milletvekilinin söz hakkı aldığı ve sonsuz cevap hakkına sahip olduğu düşünüldüğünde, dünkü örneği de göz önüne alarak bu maddenin hafta boyunca görüşülmeye devam edebileceği düşünülüyor.
Yeni Meclis Başkanının seçilmesi gereken Makedonya meclisinin birinci oturumu, partiler arası içtüzüğün farklı yorumlanmaları nedeniyle bir süre daha uzayacağa benziyor.
Bugün saat 12’de devam etmesi beklenen birinci oturumda, üçüncü madde olan Seçim ve Atamalar Komisyonu Başkanı ve üyelerinin teklifi ile oylanması görüşülecek. Ancak 50’nin üzerinde milletvekilinin söz hakkı aldığı ve sonsuz cevap hakkına sahip olduğu düşünüldüğünde, dünkü örneği de göz önüne alarak bu maddenin hafta boyunca görüşülmeye devam edebileceği düşünülüyor.
VMRO-DPMNE milletvekilleri dün söz hakkını kullanan milletvekili arkadaşlarına cevap vererek oturumu uzattı. SDSM’den buna tepki gelirken, meclis çoğunluğun Başkan seçmesine olanak sağlamalarını istedi.
VMRO-DPMNE ise yeni Meclis Başkanının Arnavut platformunu reddetmesini isterken, daha önceden SDSM’nin de meclis çalışmalarını nasıl engellediğini bildiklerini kaydetti.
SDSM, Talat Caferi’nin Meclis Başkanı olarak 20 milletvekilinin imzasıyla teklif edildiğini açıkladı. Ancak içtüzüğe göre bir madde üzerindeki tartışmalar bitmeden genel kurul diğer maddeye geçemiyor. Bu yüzden ancak komisyon üyelerinin oylanması maddesinden sonra yeni başkanının seçimi yapılabilecek.
Diğer yandan SDSM’yle koalisyonda olan Besa partisi, Caferi’nin Meclis Başkanlığını desteklemeyeceklerini açıkladı. SDSM, BDİ, Besa ve “Arnavut Birliği” koalisyonun 67 milletvekili bulunurken, Besa’nın Meclis Başkanını desteklememesi halinde bu sayı 62’ye düşecek. 120 koltuklu Makedonya meclisinde Meclis Başkanı oy çokluğuyla seçiliyor.
http://www.yenibalkan.com/gundem/makedonya-meclisi-kurucu-oturumunu-surdurecek-h9280.html
Henüz Yorum Yapılmamış.
- GUAM ÖRGÜTÜ HÜKÜMET BAŞKANLARI ZİRVESİ Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 28.03.2017
-
AZERBAYCAN'DAN ERMENİSTAN'A: SONU KÖTÜ OLUR Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 28.03.2017
- SERJ SARKİSYAN, AGİT MİNSK GRUBU EŞBAŞKANLARINI KABUL ETTİ Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 28.03.2017
- PAKİSTAN MİLLİ MECLİSİ BAŞKANI SADIK TBMM'DE Asya - Pasifik 28.03.2017
- İSKOÇYA PARLAMENTOSUNDA REFERANDUM OYLAMASI Avrupa - AB 28.03.2017
-
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
THE TRUTH WILL OUT -
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
PATRIOTISM PERVERTED -
MEN ARE LIKE THAT -
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
"TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİNİN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI" BAŞLIKLI KONFERANS