Deutsche Welle (30 Nisan 2019)
Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "Sarı Yelekliler" protestolarını yatıştırmak için açıkladığı önlem paketlerinin toplam maliyeti 17 milyar euroyu buldu.
Fransa'da Maliye Bakanı Bruno Le Maire, hükümetin aylardır devam eden "Sarı Yelekliler" protestolarına cevaben açıkladığı önlem paketlerinin toplam maliyetine dair bilgi verdi. France 2 televizyonuna konuşan Le Maire, söz konusu önlemlerin toplam maliyetinin 17 milyar euroyu bulduğunu açıkladı.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macon yaklaşık altı aydır süren protestoları yatıştırmak amacıyla geçen hafta 5 milyar euroluk vergi indirimi sözü vermişti. Macron, düşük gelirli emeklilerin maaşlarına yapılması planlanan ancak hayata geçirilmeyen zammı da uygulama vaadinde bulunmuştu. Maliye Bakanlığı, bu kararın maliyetinin 1,4 milyar olacağını tahmin ediyor. Asgari emekli maaşının 1000 euroya yükseltilmesi kararının da Macron'un açıkladığı son paketin maliyetini 7 milyar euro civarına çıkarması bekleniyor.
Macron, Sarı Yelekliler tarafından her Cumartesi günü düzenlenen protestoları ve düşük gelirli işçilerin tepkisini dindirmek için geçen aralık ayında da yaklaşık 10 milyar euro değerinde bir önlem paketi açıklamıştı.
Macron son önlem paketini 25 Nisan'da açıklamıştı.
Maliye Bakanı Le Maire, "Vergi kesintileri büyük oranda, kısılacak olan kamu harcamalarından finanse edilecek" dedi.
Fransız bakan, söz konusu kararların getireceği mali rahatlamadan ağırlıklı olarak en düşük iki vergi dilimindeki vatandaşların faydalanacağını söyledi. Le Maire, alınan kararlar neticesinde hane halkı başına düşen yıllık vergi kesintisinin 180 ila 350 euro olmasının beklendiğini sözlerine ekledi.
Fransız hükümeti, kamuoyunda "Sarı Yelekliler önlemleri" olarak adlandırılan bu kararları altı aylık bir yol haritası doğrultusunda uygulayacağını açıkladı. Fransa Başbakanı Edouard Philippe, söz konusu planın hazırlanması için bakanlarla bir araya geldiği toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, alınacak önlemlerin birçoğunun yaratacağı mali yükün, ülkedeki çok sayıda şirketin şu ana kadar faydalandığı yasal boşlukların kapatılmasıyla hafifletileceğini yineledi. Philippe ayrıca, "Sabırsızlığı ve çabuk hareket edilmesi yönündeki arzuyu anlıyorum. Ama biz hem çabuk hem de doğru şekilde hareket etmek zorundayız" dedi.
DW,AFP/CÖ,EC
© Deutsche Welle Türkçe
Henüz Yorum Yapılmamış.
- ‘Şİ CİNPİNG’İN BİŞKEK’E YAPACAĞI ZİYARETİNDE ÇOK SAYIDA BELGENİN İMZALANMASI BEKLENİYOR’ Orta Asya 03.05.2019
- ASYA'DA GELİŞEN ÜLKE PARALARI KARIŞIK SEYRETTİ Asya - Pasifik 03.05.2019
- "İLK TERÖRİSTE" DEVLET PROTOKOLÜ Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 03.05.2019
-
TÜRKMENİSTAN’DA ULUSLARARASI GAZ KONGRESİ’NE DOĞRU Orta Asya 03.05.2019
-
DEK –TANAP AKADEMİ EĞİTİMLERİ TAMAMLANDI Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 03.05.2019
-
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
THE TRUTH WILL OUT -
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
PATRIOTISM PERVERTED -
MEN ARE LIKE THAT -
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
"TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİNİN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI" BAŞLIKLI KONFERANS